U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Details
Productie industrie 2 procent hoger in juli
De gemiddelde dagproductie van de Nederlandse industrie was in juli 2 procent hoger dan in juli 2017, maakt het CBS bekend. De stijging is kleiner dan in juni. Al bijna drie jaar produceert de industrie meer dan in dezelfde periode een jaar eerder. De productie van de transportmiddelenindustrie groeide in juli 2018 het sterkst.

De transportmiddelenindustrie produceerde in juli ruim 5 procent meer dan in juli 2017. Ook de productie van de machine-, de rubber en kunststof- en de metaalproductenindustrie groeide sterker dan gemiddeld in de industrie.Trend productie industrie positief
Voor het bepalen van de kortetermijnontwikkeling van de productie kan het beste worden gekeken naar voor seizoen- en werkdageffecten gecorrigeerde cijfers. Van juni op juli 2018 daalde de productie met 0,9 procent. De voor seizoen- en werkdageffecten gecorrigeerde productie fluctueert aanzienlijk. Dalingen en stijgingen volgen elkaar snel op. Sinds medio 2014 is er sprake van een stijgende trend van de industriële productie.

Producenten in de industrie waren in augustus 2018 voor de derde maand op rij minder positief dan een maand eerder. Ze waren vooral minder positief over de orderportefeuille en de verwachte bedrijvigheid. Het vertrouwen lag in augustus nog wel ruim boven het gemiddelde van de afgelopen twintig jaar.

Duitsland is een belangrijke afzetmarkt voor de Nederlandse industrie. De vertrouwensindicator van de Duitse producenten (Ifo-index) steeg in augustus voor het eerst in zeven maanden. De indicator ligt ruim boven het langjarig gemiddelde.

Heeft u een vraag?

Bel ons
030 6053344

info@metaalunie.nl
Blog

Blog


Jos Kleiboer
Directeur Beleid

Geniet van de zomer

> Lees meer.