U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Details
MKB-Nederland heeft een nieuwe voorzitter gekozen. Met ingang van 4 september is de Zwolse ondernemer Jacco Vonhof (48) de nieuwe voorzitter van MKB-Nederland. Vonhof is een ondernemer in hart en nieren, die MKB-Nederland weer 'smoel' wil geven in Den Haag en ver daarbuiten. En dat is meer dan terecht. Het midden- en kleinbedrijf is 99% van het bedrijfsleven in Nederland. Dat verdient herkenbare aandacht en een stem waar meer dan naar geluisterd wordt.

Natuurlijk worden er meteen kritische vragen gesteld over de samenwerking tussen VNO-NCW en MKB-Nederland. Deze twee verenigingen zitten in hetzelfde gebouw en maken gebruik van een gezamenlijk beleidsbureau. Gelukkig hebben MKB-Nederland en VNO-NCW afspraken gemaakt hoe ze met elkaar omgaan en hoe het gezamenlijke bedrijfsleven haar stem laat horen. Zoals Jacco Vonhof zelf aangeeft “is er veel wat beide partijen verbindt, maar is er genoeg dat ons scheidt”. En dit moet naar buiten toe ook duidelijk zijn. De belangen verschillen soms nu eenmaal en dan moet het mkb een stevig eigen geluid laten horen.

Als Metaalunie zijn wij blij met de keuze voor een ondernemer in hart en nieren. De stem van de ondernemer kan het beste worden verwoord door een ondernemer uit de praktijk. Dat is een traditie, die binnen Metaalunie al sinds mensenheugenis wordt gehanteerd.

In politiek Den Haag liggen op dit moment vele dossiers op tafel, die aandacht nodig hebben en waar met een mkb-bril op naar een oplossing moet worden gezocht. Dat begint met de arbeidsmarktdossiers loondoorbetaling bij ziekte, de positie van zzp‘ers en het ontslagrecht. Het moet echt weer aantrekkelijk worden om vakmensen in vaste dienst te nemen. Voeg daar de administratieve lastendruk bij, die door regelgeving over het mkb wordt uitgestort, en dan heb je de meest in het oog springende dossiers te pakken.

Over deze onderwerpen wordt al jarenlang gepraat, en er staan ook afspraken in het regeerakkoord. Een frisse blik kan echter helpen om tot de beste uitkomsten voor het mkb te komen.

Jos Kleiboer
Directeur Beleid

Misschien interessant voor uBlog

Blog

Jos Kleiboer / Directie      

Een beetje
positief

> Lees meer.

Heeft u een vraag?

Bel ons
030 6053344

info@metaalunie.nl