U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Details
Nieuwe voorzitter voor MKB-Nederland
De Zwolse ondernemer Jacco Vonhof (48) is met ingang van 4 september de nieuwe voorzitter van MKB-Nederland. De algemene ledenvergadering heeft hem maandag 3 september op voordracht van het hoofdbestuur benoemd voor een termijn van vier jaar. Met Vonhof haalt de organisatie een ondernemer in hart en nieren binnen, die MKB-Nederland weer 'smoel' wil geven in Den Haag en ver daarbuiten. 

Gedreven, maatschappelijk betrokken, een verbinder en bovendien in staat ondernemers aan te spreken en waar nodig in beweging te krijgen. Zo typeert Claudia Reiner, namens het bestuur van MKB-Nederland, Jacco Vonhof. “Hij is geen bestuurder, hij is ondernemer. Zo praat hij en zo handelt hij en daar waren we naar op zoek. Jacco is in onze overtuiging de man die het profiel van MKB-Nederland kan versterken en het midden- en kleinbedrijf als geen ander een stem kan geven.”


Vice-voorzitters Fried Kaanen (links) en Jan Meerman (rechts) overhandigen de voorzittershamer aan Jacco Vonhof (midden).

Net als het bestuur van MKB-Nederland hecht Vonhof aan de samenwerking met VNO-NCW. Niettemin vindt ook hij dat het echte ondernemersgeluid veel sterker moet klinken - “in Den Haag en ver daarbuiten” - en dat het profiel van MKB-Nederland versterking behoeft. “Daar ga ik me de komende vier jaar hard voor maken en daar heb ik ontzettend veel zin in. Er is veel dat ons bindt, maar ook genoeg dat ons scheidt. Dat moet goed zichtbaar zijn.”

Jacco Vonhof begon bijna 25 jaar geleden in Zwolle voor zichzelf als glazenwasser. Die eenmanszaak bouwde hij door de jaren uit tot een middelgroot schoonmaakbedrijf dat actief is in het noorden en midden van het land.
Metaalunievoorzitter Fried Kaanen laat weten blij te zijn met de keuze voor dhr. Vonhof. “We kijken uit naar de samenwerking. Met de koers en speerpunten die MKB-Nederland nu uitzet, kunnen wij meer dan prima leven”, aldus Kaanen.

> Lees meer over de nieuwe voorzitter op de website van MKB-Nederland.


Misschien interessant voor u

Heeft u een vraag?

Bel ons
030 6053344

info@metaalunie.nl
Blog

Blog


Jos Kleiboer
Directeur Beleid

Geniet van de zomer

> Lees meer.