U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Details
Duits ondernemersvertrouwen omhoog
Het vertrouwen van Duitse ondernemers in de economie is in augustus gestegen ten opzichte van de voorgaande maand. Dat meldde onderzoeksinstituut Ifo. De vertrouwensindex van Ifo, die de verwachtingen voor de economische ontwikkelingen in de komende drie tot zes maanden weerspiegelt, kwam uit op 103,8, tegen 101,7 in juli. Dit is de hoogste waarde sinds maart. Het cijfer was hoger dan de 101,8 waar economen op rekenden.

Het 'bestand' in het handelsconflict met de VS zorgde volgens het onderzoeksinstituut voor een stimulans van het vertrouwen. Met name in de dienstensector werden de ondernemers hoopvoller. Het Ifo stelde dat de Duitse economie "robuust" groeit. De huidige cijfers laten een economische groei zien van 0,5 procent in het derde kwartaal.

Misschien interessant voor u

Heeft u een vraag?

Bel ons
030 6053344

info@metaalunie.nl
Blog

Blog


Jos Kleiboer
Directeur Beleid

Geniet van de zomer

> Lees meer.