U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Details
Duitse industrie geraakt door onzekerheid over dreigende handelsoorlog
De Duitse economie verliest steeds meer vaart. De industrie in het land heeft in juni het aantal orders duidelijk zien afnemen. Volgens data van het Duitse ministerie van economische zaken zijn de fabrieksorders in juni geslonken door de toenemende onzekerheid over een al dan niet op gang komende handelsoorlog.

De fabrieksorders zijn met 4% gedaald ten opzichte van de maand ervoor. In mei steeg het aantal nog met 2,6%. De daling is veel groter dan de bescheiden min van 0,5% die door analisten werd verwacht.

Een groot deel van de daling is toe te schrijven aan de orders van buiten de eurozone. Deze daalden met maar liefst 5,9%, terwijl de neergang binnen de eurozone beperkt bleef tot 2,7%. Overigens kunnen maandcijfers over industrieorders sterk worden beïnvloed door fluctuaties.

Volgens Carsten Brzeski, analist van ING Diba, zou de flinke daling een indicatie kunnen zijn van hoe de spanningen in de internationale handel nu ook de Duitse economie bereiken. Dit ondanks dat de Europese Unie en de Verenigde Staten eerder deze maand na een bezoek van Jean-Claude Juncker aan Donald Trump nader tot elkaar leken te komen.

De vooruitzichten voor de Duitse economie zijn volgens Brzeski dan ook niet gunstig. 'De scherpste daling sinds januari 2017 voorspelt weinig goeds voor de Duitse industrie in de tweede helft van het jaar.'

Het Londense bureau Markit kwam maandag met niet al te positieve cijfers over de Duitse bouw- en constructiesector. De inkoopmanagers in de Duitse bouw hebben in juli hun activiteiten per saldo onveranderd gelaten. De Purschasing Managers Index daalde precies naar de grenswaarde van 50, van een nog positieve score van 53 in juni.

Bron: FD

Misschien interessant voor u

Blog

Blog


Bert Jaarsma
Directeur Organisatie

Oude waarden
> Lees meer.

Heeft u een vraag?

Bel ons
030 6053344

info@metaalunie.nl