U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Details
Subsidieregeling praktijkleren verlengd, invulling regeling nog onzeker

Het kabinet heeft vrijdag 13 juli bevestigd dat de subsidieregeling praktijkleren in het schooljaar 2018/2019 blijft bestaan. Ondanks deze bevestiging is er nog steeds geen duidelijkheid over de invulling van de regeling.
“En daarmee is er dus nog steeds onzekerheid. Natuurlijk zijn wij blij dat de subsidieregeling nu voortgang heeft, maar 1 jaar is wat mager. Een opleiding duurt immers 2 tot 3 jaar”, aldus Anne Marie Heij, beleidssecretaris Onderwijs Metaalunie. “Ook de observatie dat de opbrengsten bij de werkgevers liggen is opmerkelijk. Zo zijn er werving en selectiekosten als een ondernemer een bbl’er aanneemt, erkend leerbedrijf wordt en een praktijkopleider opleidt. Daarbij blijven we herhalen dat de bbl onderwijs is, een leerroute.”

Beroepsonderwijs en bedrijfsleven in SBB (waaronder Koninklijke Metaalunie) hebben kenbaar gemaakt dat leerbedrijven, scholen en studenten daarmee onnodig lang in onzekerheid blijven, terwijl het nieuwe opleidingsjaar op het punt staat te beginnen.

Voor het behalen van de ambities rond leven lang ontwikkelen en het op peil houden van het aantal leerbanen is het behoud van de huidige subsidie praktijkleren essentieel. Zowel het midden- en kleinbedrijf als grote werkgevers zoals in de zorg en defensie maken gebruik van deze subsidieregeling om leerbanen aan te kunnen bieden.

Pas met Prinsjesdag zal de invulling van de regeling subsidie praktijkleren bekend worden gemaakt en komt er duidelijkheid over het wel of niet voortbestaan van de regeling na 2019.

Lees de brief van minister Van Engelshoven (OCW) inzake Toekomst subsidie praktijkleren, kosten-batenanalyse CPB en evaluatie subsidieregeling praktijkleren.

Zie ook: Metaalunie in Telegraaf: Afschaffen bbl-subsidie nekslag voor mkb’ers

Misschien interessant voor u

Heeft u een vraag?

Bel ons
030 6053344

info@metaalunie.nl
Blog

Blog


Jos Kleiboer
Directeur Beleid

Samen in Europa
> Lees meer.