U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Details
Metaalunie in Telegraaf: Afschaffen bbl-subsidie nekslag voor mkb’ers
Ondernemers in het MKB-metaal vrezen dat de instroom van nieuwe werknemers fors terugloopt als de subsidie voor het beroepsbegeleidende leertraject (bbl) wordt afgeschaft. Zeker 20 tot 40% van de bedrijven zal daardoor geen leerlingen meer opleiden. “Het beroepsbegeleidende leertraject is voor ons de levensader om aan nieuwe werknemers te komen”, zegt Fried Kaanen, voorzitter Koninklijke Metaalunie vandaag in De Telegraaf. “Vooral de kleine bedrijven kunnen niet alles zelf betalen en zijn afhankelijk van de subsidie. Dit is echt een nekslag voor deze mkb’ers”, vindt hij.

Nadat gisteren al een amendement van SP Tweede Kamerlid Alkaya over het terugdraaien van de bezuiniging op praktijkleren werd verworpen, is nu de verwachting dat minister Van Engelshoven (Onderwijs) vandaag bekendmaakt dat de subsidieregeling praktijkleren helemaal wordt afgeschaft. Dat betekent dat leerbedrijven voortaan jaarlijks maximaal € 2700 per leerling mislopen. Volgens De Telegraaf is Metaalunie ‘des duivels en eist dat de financiering wordt verlengd’. ‘Via het bbl-traject stromen er jaarlijks duizenden leerlingen in. Dat is broodnodig aangezien de kleinmetaal kampt met een flink tekort aan vakkrachten’, aldus het artikel.

 

> Lees ook: SP: "Draai voorgenomen bezuinigingen praktijkleren terug"

Misschien interessant voor u

Blog

Blog


Bert Jaarsma
Directeur Organisatie

Oude waarden
> Lees meer.

Heeft u een vraag?

Bel ons
030 6053344

info@metaalunie.nl