U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Details
Op de bres voor de bbl
Ook dagblad Trouw besteedt vandaag uitgebreid aandacht aan de bezuiniging van
€ 7 miljoen op het praktijkleren en de dreigende opheffing van de hele subsidie. In het artikel waarschuwen brancheorganisaties, waaronder ook Koninklijke Metaalunie, vakbond FNV en de MBO Raad voor de ingrijpende gevolgen van een dergelijk besluit.


In het artikel stelt MKB-Nederland dat het wegvallen van de subsidie bedrijven miljoenen zal kosten. ‘De onzekerheid is juist nu vervelend omdat bedrijven voor 1 augustus beslissen of ze bbl-studenten aannemen voor het volgend jaar’, vindt MKB-Nederland. Ton Heerts, voorzitter MBO Raad, zegt in het artikel dat het om meer gaat dan alleen een subsidiepot. ‘Om de subsidie hangt een hele infrastructuur van leerwerkbedrijven, begeleiders en samenwerkingsverbanden tussen scholen en het bedrijfsleven.’ Anne Marie Heij, beleidssecretaris Onderwijs Metaalunie, noemt het Trouw-artikel ‘een helder verhaal met een duidelijke boodschap richting OCW-minister Van Engelshoven. Bezuinigen op leren in de praktijk staat haaks op de enorme behoefte aan technisch geschoold personeel in onze sector.’

Misschien interessant voor u

Blog

Blog


Bert Jaarsma
Directeur Organisatie

Oude waarden
> Lees meer.

Heeft u een vraag?

Bel ons
030 6053344

info@metaalunie.nl