U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Details
Metaalunielid Gelre Metaalwaren winnaar IJzersterk bedrijf 2018

Metaalunielid Gelre Metaalwaren en Anamet Europe zijn tijdens het negende 5xbeter Congres verkozen tot 5xbeter IJzersterk bedrijf 2018. Ieder jaar beloont 5xbeter de inspanningen van een klein en groot bedrijf op het gebied van veilig en gezond werken met de titel IJzersterk bedrijf. Bedrijven die opvallen door wat ze voor elkaar krijgen op het gebied van veilig en gezond werken, zijn volgens 5xbeter ijzersterke bedrijven. Ze blijven dagelijks aandacht vragen voor een veilige werkvloer, soms tegen de stroom in. Van management naar medewerker, iedereen wordt betrokken.

‘Medewerkers mee laten denken, sturen op saamhorigheid, veiligheid ook hoog op de agenda bij het management, dat zijn allemaal kwaliteiten die we zien bij Gelre Metaalwaren en Anamet Europe’, zo vond de jury bestaande uit de Verbetercoaches van 5xbeter. ‘Het zijn bedrijven die aan de weg timmeren, uit willen blinken. Als bedrijf. En voor hun mensen: 's avonds gezond thuiskomen is voor hen het allerbelangrijkste. Deze bedrijven delen nog wat kenmerken. Normen, overtuigingen en gedragingen die maken dat veiligheid leeft en op de vloer zichtbaar is.’

Verbetercoach Marti Beeftink bezocht Gelre Metaalwaren in Lichtenvoorde voor het eerst in november 2015: “Ik ben met directeur/preventiemedewerker Peter van Loon aan de slag gegaan, te beginnen bij de RI&E. Van hieruit is hij de 5xbeter instrumenten op gaan pakken. Als je de lijst bekijkt van wat hij sindsdien gedaan heeft, zie je waarom ik het bedrijf heb genomineerd. Ik ken Peter als een directeur die de zaken wat betreft veiligheid en gezondheid optimaal wil hebben, zijn werknemers zijn het belangrijkste kapitaal.”Fotobijschrift: Peter van Loon tijdens de uitreiking.

Misschien interessant voor uHeeft u een vraag?

Bel ons
030 6053344

info@metaalunie.nl
Blog

Blog


Bert Jaarsma     
Directie

Quarantaine vergoeden

> Lees meer.