U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Details
MKB-Actieplan is goede aanzet, juiste uitvoering belangrijk

‘Een prima stap in de juiste richting. Het is zeer positief dat EZK de waarde van het mkb voor de hele Nederlandse economie nogmaals onderstreept met dit plan’. Dat is de eerste reactie van Koninklijke Metaalunie op het vrijdag jl. door staatssecretaris Mona Keijzer van EZK gepresenteerde MKB-Actieplan. Volgens Keijzer bevat het MKB-Actieplan concrete maatregelen om het hele mkb in de mogelijkheid te stellen de uitdagingen waarmee ze geconfronteerd worden, succesvol aan te gaan, zodat ze ook in de toekomst succesvol kunnen blijven ondernemen. Het kabinet stelt tot en met 2021 hiervoor 200 miljoen euro beschikbaar. “Het is een plan met goede bedoelingen waarvan het uiteindelijk wel aankomt op de juiste uitvoering”, reageert Jos Kleiboer, directeur Beleid Metaalunie. “Het vergt een lange adem om te komen tot maatregelen en regelgeving waar bedrijven iets positiefs van voelen en zien, maar dit actieplan biedt daar zeker perspectief op.”

Het plan behandelt zeven belangrijke mkb-thema’s: menselijk kapitaal, financiering, digitalisering, toepassing van innovatie, regelgeving, fiscaliteit en internationale handel. “Dit plan is een begin: ik ben van plan om in mijn ambtsperiode dit MKB-Actieplan uit te blijven werken en hier periodiek verslag van te doen aan de Kamer”, lichtte Keijzer tijdens de presentatie van het plan toe. “De basis hiervoor is een structurele dialoog met ondernemers, kennisinstellingen en regionale overheden.” “In die dialoog blijft Metaalunie graag betrokken om te zorgen voor een goede uitwerking van het plan, ook voor de kleinere mkb-maakbedrijven”, aldus Kleiboer.

> Lees hier het hele MKB-Actieplan.

Misschien interessant voor u

Heeft u een vraag?

Bel ons
030 6053344

info@metaalunie.nl
Blog

Blog


Jos Kleiboer
Directeur Beleid

Samen in Europa
> Lees meer.