U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Details
Focus regionaal investeringsfonds mbo op kwetsbare jongeren
Onderwijsminister Ingrid van Engelshoven trekt 100 miljoen euro extra uit voor het mbo tot 2022 om verdere samenwerking met het bedrijfsleven te stimuleren. Dat heeft haar ministerie bekend gemaakt. Het ministerie van Onderwijs stimuleert het samenwerken tussen bedrijven en onderwijsinstellingen via het regionaal investeringsfonds mbo (Rif). Vanaf volgend jaar zal het Rif meer focussen op projecten voor kwetsbare jongeren in de entree-opleiding. Door de voorwaarden aantrekkelijker te maken hoopt het Rif te bewerkstelligen dat kwetsbare jongeren in de entree-opleiding betere kansen krijgen op de arbeidsmarkt.

“Het is mooi dat de minister m eer geld beschikbaar stelt voor het Rif en zich richt op kwetsbare jongeren in de entree-opleiding, maar dit is een relatief beperkte groep leerlingen van ongeveer 13.500 leerlingen op het geheel van de ruim 480.000 mbo’ers”, zegt Anne Marie Heij, beleidssecretaris Onderwijs van Koninklijke Metaalunie. 

Volgens Heij zijn ook kwetsbare leerlingen veel meer gebaat bij voortzetting van de Subsidie Praktijkleren die nu zo onder druk staat. “Dat levert een-op-een voor de leerling een opleiding én een goede arbeidsmarktpositie op. Dat is volgens mij de basis van het mbo-onderwijs. Als je die basis ondermijnt als minister, los je dat niet op met extra geld voor innovatie. Verder zie je ook hier weer dat bedrijven veel bijdragen. In geen enkel onderwijstype dragen bedrijven zo veel bij”, aldus Heij.

Misschien interessant voor u

Heeft u een vraag?

Bel ons
030 6053344

info@metaalunie.nl
Blog

Blog


Jos Kleiboer
Directeur Beleid

Samen in Europa
> Lees meer.