U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Details
"Grenzen aan groei van een stad"
Vrijdag 22 juni jl. was de Commissie RO van VNO-NCW en MKB-Nederland - mede georganiseerd door Koninklijke Metaalunie - op bezoek bij Wauben Productie bv en Bedrijventerreinenvereniging ZKD in Den Haag. Een verhelderend bezoek in het kader van onze oprukkende woningbouwlobby. Door de zeer grote woningbouwopgaves hebben of krijgen steeds meer bedrijven en bedrijventerreinen last van oprukkende woningbouwproblemen in met name de Randstad. Bedrijven en bedrijventerreinen worden hierbij klemgezet. Ook aanwezig bij het bezoek was dr. Cees-Jan Pen, lector De Ondernemende Regio bij Fontys hogescholen. In een artikel in vakblad Metaal & Techniek van juni stelt hij dat ‘iedereen groots en stoer schermt met woningtargets. Ergens is er een grens aan de groei van een stad. Tenzij je rigoureus kiest voor een woon-/slaapstad, maar dat willen de gemeenten niet.’

De voorzitter van de bedrijventerreinenvereniging ZKD Robert Medenblik en Derk Jan Meijer, beleidssecretaris Bouwen en Ruimtelijke Ontwikkeling van Metaalunie gaven in bijzijn van verschillende ambtenaren van de gemeente Den Haag, ondernemers en brancheorganisaties dezelfde signalen af: zorg dat woningbouw niet ten koste gaat van de noodzakelijke toekomstruimte van en op bedrijventerreinen. 30 tot 40 % van alle directe en indirecte werkgelegenheid zit op deze bedrijventerreinen en deze verdienen het om meer gekoesterd te worden in plaats van opgeofferd aan woningbouw ten behoeve van korte termijn gewin van de gemeentelijke politiek. “De grootste fout die wij maken is dat wij denken dat het geld alleen verdiend wordt in de creatieve of dienstenssector. Vergeten wordt dat een aanzienlijk deel van de beroepsbevolking gewoon werkt bij een industrieel-, handels- of bouwbedrijf op een gewoon bedrijventerrein”, zegt Pen daarover in Metaal & Techniek van juni jl.

> Lees hier het artikel uit Metaal & Techniek, juni 2018.
Blog

Blog

Jos Kleiboer / Directie      

Politieke aard-
verschuiving

Lees meer.

Heeft u een vraag?

Bel ons
030 6053344

info@metaalunie.nl