U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Details
Innovatiebeleid continu toetsen aan mkb-praktijk
“We hebben natuurlijk innovatiebeleid op papier staan maar ik vind wel dat we moeten blijven kijken naar hoe dat in de praktijk uitwerkt. De wereld verandert snel en dus moet je een vinger aan de pols houden om te kijken of regelingen daarop aangepast moeten worden en in de gaten houden of een regeling toegankelijk is voor mkb-bedrijven.” Dit zegt Jessica van Eijs, Tweede Kamerlid voor D66 met o.a. innovatie in haar portefeuille, in een interview in Metaal & Techniek van juni.

Van Eijs vindt het belangrijk dat het kabinet meer aandacht heeft voor het mkb. “D66 vindt dat grote bedrijven het toch wel redden, terwijl kleine bedrijven de slagkracht missen, qua financiën maar ook qua mensen. Want ook zij worstelen met vraagstukken over robotisering en digitalisering. Daar moeten ze mee aan de slag want dat verwacht de klant ook van ze. Dat laatste heeft ook met zaken als flexibiliteit, vakmanschap en maatwerk te maken. Daar ligt onze kracht. Daar moet je in investeren. Nederland is en wordt geen land van massaproductie zoals China”, aldus Van Eijs in Metaal & Techniek, uitgave Koninklijke Metaalunie.

> Metaal & Techniek, juni 2018.

 

Misschien interessant voor u

Blog

Blog


Bert Jaarsma
Directeur Organisatie

Begin of einde pensioendiscussie?
Lees meer.

Heeft u een vraag?

Bel ons
030 6053344

info@metaalunie.nl