U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Details
5xbeter-truck bezoekt Metaalunielid
Deze week maakt de metaalsector zich een week lang extra sterk voor veilig en gezond werk. Deze negende 5xbeter Week van Veilig en Gezond Werken staat in het teken van het werken met gevaarlijke stoffen. Vandaag stond de 5xbeter-truck bij Metaalunielid Hamer bv in Apeldoorn, om workshops te geven en met leidinggeven- den en medewerkers in gesprek te gaan over het werken met gevaarlijke stoffen. Speciale aandacht ging uit naar de nieuwe verbetercheck ‘Gevaarlijke stoffen’, waarmee ook kleinere bedrijven de gevaarlijk stoffen waarmee zij werken eenvoudig kunnen identificeren, registreren en in veilige werkwijzen kunnen toepassen. Werken met gevaarlijke stoffen kan schadelijk zijn voor de gezondheid. Je kunt ze binnen krijgen door inademing, inslikken of huidcontact. Dit kan klachten geven, zoals irritatie van de huid en luchtwegen. Sommige stoffen veroorzaken blijvende schade bij langdurige blootstelling. Reden genoeg om ook bij Hamer extra aandacht aan te besteden. 

Hamer is ook lid van de Vereniging van Tankinstallateurs (VTI). “Hoewel veiligheid binnen de tankinstallatiebranche een van de primaire aandachtsgebieden vormt, grijpt de vereniging voor tankinstallatiebedrijven VTI de gelegenheid graag aan om het thema veilig werken extra bij haar leden onder de aandacht te brengen”, zei branchemanager Gerwin Klok tijdens het bezoek van de 5xbeter-truck. “Wij vinden het belangrijk dat onze medewerkers veilig werken, met de komst van 5xbeter en de workshops, hebben we extra aandacht voor dit thema.”

Misschien interessant voor u

Blog

Blog


Bert Jaarsma
Directeur Organisatie

Begin of einde pensioendiscussie?
Lees meer.

Heeft u een vraag?

Bel ons
030 6053344

info@metaalunie.nl