U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Details
Meer mensen in de techniek in Gelderland
De provincie Gelderland, vakbonden, brancheorganisaties, opleidings- en ontwikkelingsfondsen, praktijkopleidingsbedrijven en mbo- en hbo-instellingen in Gelderland hebben de handen ineen geslagen om het groeiende tekort aan technische vakmensen in de regio aan te pakken. Met het beschikbaar stellen van scholingsvouchers biedt het actieplan ‘Leve(n)lang Gelders Vakmanschap’ zowel ervaren vakmensen als kwetsbare groepen op de arbeidsmarkt de unieke mogelijkheid om in Gelderland werk te maken van een loopbaan in de techniek. De provincie Gelderland investeert 1,8 miljoen euro in het actieplan.

Toine Straatman, regiosecretaris van Koninklijke Metaalunie in Gelderland, is blij met het actieplan: “Net als in andere regio’s in Nederland hebben veel technische bedrijven in Gelderland moeite voldoende geschoolde technici te vinden. Om hierin verandering te brengen is een gezamenlijke inspanning nodig. Dat maakt dit plan zo goed. We kunnen zo het verschil maken!”  Straatman benadrukte ook op tv de urgentie van het vinden van nieuwe vakmensen voor bedrijven. Voor de camera van Omroep Gelderland stelde hij dat bedrijven nu de economische groei stijgt, niet in staat zijn kansen te pakken vanwege het gebrek aan personeel.

Misschien interessant voor u

Blog

Blog


Bert Jaarsma
Directeur Organisatie

Begin of einde pensioendiscussie?
Lees meer.

Heeft u een vraag?

Bel ons
030 6053344

info@metaalunie.nl