U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Details
Bouw woningen moet niet ten koste gaan van bedrijventerreinen
Ondernemersorganisatie VNO-NCW West vindt het een goed plan om meer woningen te bouwen in Nederland, maar niet zomaar op bedrijventerreinen. Deze terreinen zijn er voor bedrijven en niet voor woningbouw, meent de organisatie.

VNO-NCW West steunt de opgave om woningen te bouwen van harte, want woningbouw heeft ook grote economische waarde. Maar wonen en werken moet wel uit elkaar worden gehouden. VNO-NCW reageert hiermee op de plannen uit de Nationale Woonagenda, die afgelopen week door minister Kajsa Ollongren (Wonen) werd getekend met provincies, marktpartijen en corporaties.
De afspraken uit het akkoord moeten ertoe leiden dat er jaarlijks gemiddeld 75.000 woningen worden gebouwd. In 2025 moeten er ruim 700.000 woningen zijn bijgekomen. Om dit te realiseren moet volgens de minister creatief gedacht worden en zal er ook gebouwd moeten worden op industrieterreinen of bijvoorbeeld in havengebieden.
Volgens VNO-NCW hebben ondernemers in bepaalde gebieden hun zorgen uitgesproken over de woningbouwplannen. De organisatie gaat daarom aandringen op "economische effectrapportages en het vrijwaren van belangrijke bedrijventerreinen."

Koninklijke Metaalunie vindt het een grote winst dat VNO-NCW West dit oppakt is. De regio moet flink aan de slag om te voorkomen dat er alleen een focus is op het bouwen van huizen in bepaalde gebieden. Door de nadruk te leggen op bestrijding van het woningtekort, komt in steeds meer steden de maakindustrie in de knel. Terwijl die juist een belangrijke motor is voor regionale banengroei.

Misschien interessant voor u

Blog

Blog


Bert Jaarsma
Directeur Organisatie

Begin of einde pensioendiscussie?
Lees meer.

Heeft u een vraag?

Bel ons
030 6053344

info@metaalunie.nl