U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Details
Volkskrant noemt AVG-tool Metaalunie

In een artikel in de Volkskrant over de gevolgen van de AVG voor (kleine) bedrijven komt uitgebreid de AVG-tool ter sprake die Koninklijke Metaalunie heeft ontwikkeld. Metaalunie besloot zelf een tool te ontwikkelen voor haar leden meldt de Volkskrant. Vijf mensen werkten er een half jaar aan. Het resultaat: via de website kan een ondernemer zijn metaalbedrijf binnen een paar uur ‘compliant’ maken. Een waardevol instrument, zegt Fred Schoenmakers, bedrijfsjurist van Metaalunie in hetzelfde artikel. Vandaar dat de tool achter digitale slot en grendel zit, alleen toegankelijk voor leden.

Als de kluwen van wetgeving eenmaal is ontward, valt de opgave voor het gemiddelde metaalbedrijf wel mee, legt Schoenmakers verder uit. Een metaalbedrijf heeft te maken met gegevens van leveranciers en klanten, van personeel en van wat ‘overige zakelijke contacten’. Dat leidt tot vier verplichtingen: ‘Je moet je verwerkingen (alle vormen van omgang met persoonsgegevens, red.) registreren, mensen daarover informeren, zorgen voor een passende beveiliging en documenteren wat je hebt gedaan’.

Lees HIER meer over de AVG-tool van Metaalunie

Misschien interessant voor u

Blog

Blog


Bert Jaarsma
Directeur Organisatie

Begin of einde pensioendiscussie?
Lees meer.

Heeft u een vraag?

Bel ons
030 6053344

info@metaalunie.nl