U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Details
Duitse economie groeit minder sterk in eerste kwartaal
De Duitse economie is in het eerste kwartaal van dit jaar minder sterk gegroeid dan in het vierde kwartaal van 2017. Dat blijkt uit een voorlopige schatting van het Duitse federale statistiekbureau. De economie van Duitsland groeide met 0,3 procent in vergelijking met het voorgaande kwartaal, toen er nog sprake was van een economische vooruitgang met 0,6 procent. Economen hadden in doorsnee een groei met 0,4 procent voorspeld.

Op jaarbasis liet de grootste economie van Europa een plus van 2,3 procent zien, tegen 2,9 procent in de voorgaande periode. Hier werd door kenners gemiddeld een groei met 2,4 procent verwacht. De zwakkere groei hangt vooral samen met de minder sterke buitenlandse handel van Duitsland en lagere uitgaven van de overheid. Verder stond de groei onder druk door stakingen in de Duitse metaal- en elektro-industrie en het koude weer. Wel gingen de consumentenbestedingen en de investeringen door het Duitse bedrijfsleven omhoog.

De tragere groei is geen reden voor zorg. Onderliggend is de Duitse economie nog sterk en er zijn hoopvolle tekenen dat de groei de komende maanden weer aantrekt. De Duitse centrale bank verwacht dat in heel 2018 de groei sterker zal uitvallen dan in 2017. Voor dit jaar rekent de Bundesbank op een vooruitgang met 2,3 procent, na 2,2 procent vorig jaar.

Bron: NU.nl

Lees ook de Economische Barometer van Koninklijke Metaalunie: Tevredenheid over bedrijfsresultaat groeit.

Misschien interessant voor u

Blog

Blog


Bert Jaarsma
Directeur Organisatie

2019 ontharden?
> Lees meer.

Heeft u een vraag?

Bel ons
030 6053344

info@metaalunie.nl