U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Details
Kamervragen rapport ‘Slimmer produceren moet je stimuleren’
CDA Tweede Kamerlid Mustafa Amhaouch heeft naar aanleiding van het door Berenschot in opdracht van Koninklijke Metaalunie, opgestelde rapport ‘Slimmer produceren moet je stimuleren’ vragen gesteld aan staatssecretaris Mona Keijzer van EZK. Amhaouch vroeg de staatssecretaris, die het rapport tijdens de Hannover Messe in ontvangst heeft genomen, onder meer of zij het eens is met Metaalunie dat de maakindustrie zo snel digitaliseert en robotiseert dat veel toeleveranciers in het mkb het tempo niet meer op eigen kracht kunnen bijbenen.

Ook wil Amhaouch van Keijzer weten of zij, net als Metaalunie, vindt dat Nederland alle stimuli richt op productinnovatie terwijl de echte achilleshiel procesinnovatie is. Ook vroeg hij de staatssecretaris de criteria voor innovatiesubsidie te verruimen om het mkb in de race te houden omdat er anders te veel gaten in de productieketen vallen en Nederland achterop raakt op landen zoals Duitsland en België.

Vanwege het mei-reces heeft de staatssecretaris nog geen antwoord kunnen geven op de vragen. In een interview in Metaal & Techniek van februari 2018 met Amhaouch gaf het Tweede Kamerlid ook al aan dat hij de aanscherpingen op het gebied van procesinnovatie die sinds 1 januari 2016 van kracht zijn in de WBSO kritisch wil evalueren.

Zie ook: ‘Slimmer produceren moet je stimuleren’

Misschien interessant voor u

Blog

Blog


Bert Jaarsma
Directeur Organisatie

2019 ontharden?
> Lees meer.

Heeft u een vraag?

Bel ons
030 6053344

info@metaalunie.nl