U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Details
De afgelopen week kleurde het land oranje. Natuurlijk was dat in het teken van de viering van Koningsdag. Maar ook buiten onze grenzen was oranje goed zichtbaar. Ik heb het dan over de jaarlijkse Hannover Messe. Tijdens deze wereldwijde industriebeurs was Nederland weer goed vertegenwoordigd. Er waren meer dan 150 Nederlandse bedrijven, die zich op de beurs presenteerden. In een aantal hallen was een Nederlands collectief ingericht, waarbij de kleur van de stands goed gebruik maakte van het oranjegevoel. Vooral het collectief in hal 4, als onderdeel van de Industrial Supply beurs, mocht er zijn. Het oranjegevoel werd nog versterkt door de nodige aandacht van politiek, ambtenaren en Prins Constantijn.

Ook wij waren als Metaalunie directie met ons dagelijks bestuur aanwezig. Enerzijds om onze Metaalunieleden op de beurs te ondersteunen, maar ook om alle internationale ontwikkelingen in de industrie met eigen ogen te zien. Tijdens de beurs heeft Berenschot het in opdracht van Metaalunie gemaakte rapport ‘slimmer produceren moet je stimuleren’ gepresenteerd aan staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken & Klimaat. Het rapport vraagt aandacht voor het laagdrempelig ondersteunen van procesinnovatie in het MKB metaal. De huidige regelingen zijn nog onvoldoende toegerust op en bereikbaar voor het mkb. Dat moet echt beter. Zonder smart manufacturing geen smart industry! De staatssecretaris heeft het rapport positief ontvangen en wil met ons in gesprek over mogelijkheden voor ondersteuning.

Zie ook: Slimmer produceren moet je stimuleren.

Op de Hannover Messe was een grote delegatie Nederlandse start ups aanwezig. Boegbeeld van de Nederlandse start ups is Prins Constantijn. Samen met onze voorzitter Fried Kaanen heeft hij het Maakplein.nl geopend. Op deze website worden start ups en maakbedrijven met elkaar in contact gebracht, digitaal, maar ook ondersteund door Metaalunie. Start ups zijn creatief en vernieuwend, maar hebben vaak niet de kennis om hun producten in detail te ontwerpen en te produceren. En juist daar zijn Metaaluniebedrijven goed in. Een goede match kan een prima win-win situatie opleveren. En daar doen we het voor.

Donderdagavond werd al een voorschot genomen op de viering van Koningsdag. Al met al was het een mooie beursweek op de Hannover Messe, waar wat ons betreft oranje duidelijk zichtbaar was. 


Jos Kleiboer
Directeur Beleid


Misschien interessant voor u

Blog

Blog


Bert Jaarsma
Directeur Organisatie

Begin of einde pensioendiscussie?
Lees meer.

Heeft u een vraag?

Bel ons
030 6053344

info@metaalunie.nl