U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Details
Twee weken geleden vond de eerste Avond van de Maakindustrie plaats. Een zeer geslaagde avond, waarop de maakindustrie zich van haar beste kant liet zien. De zaal zat bomvol, maar eigenlijk zouden nog veel meer mensen de kracht van de Nederlandse maakindustrie moeten zien. Ik ben daarom blij met alle aandacht en de mooie filmpjes die zijn gemaakt. Gebruik ze en verspreid ze, dat zijn ze meer dan waard. Deze week staat de maakindustrie alweer centraal tijdens de ESEF/Technishow in de Jaarbeurs in Utrecht. De tweejaarlijkse Nederlandse industriebeurs, die de kracht van de maakindustrie uitgebreid laat zien.

Eerst nog even over de ‘Avond’. Dat was een initiatief van Koninklijke Metaalunie in samenwerking met FPT-Vimag, NRK en De Jaarbeurs met volop aandacht voor een aantal inhoudelijke Maakindustrie Awards en ruimte voor lekker eten, ontspanning en elkaar ontmoeten. De Avond zette zo op een feestelijke wijze bedrijven in de schijnwerpers, die samen een belangrijk deel uitmaken van de Nederlandse maakindustrie. Een prima idee, wat door de strakke uitvoering goed uit de verf kwam en naar mijn mening voor herhaling vatbaar is.

Tijdens de Avond is onze Metaalunie Award 2018 uitgereikt. Deze Award is inmiddels een traditie en kent vele mooie winnaars. Dit jaar was het thema ‘Smart Manufacturing’, oftewel slim produceren. Uit negen districtswinnaars zijn eerst drie genomineerden gekozen, Aebi Schmidt Nederland bv, Thalens PPS bv en Wagenbouw Hapert bv. Deze bedrijven hebben voor de volle zaal een pitch van drie minuten gehouden, waarin zij mochten vertellen hoe zij slim produceren succesvol in de praktijk hebben toegepast. Winnaar werd Aebi Schmidt Nederland bv uit Holten.

Deze week staan dus weer vele bedrijven in de schijnwerpers op de ESEF/Technishow, dé vakbeurs voor de Nederlandse maakindustrie. Hopelijk wordt de beurs weer druk bezocht en worden er goede zaken gedaan. De inschrijvingen van standhouders zijn dit jaar wederom goed, er is dus veel te zien. Metaalunie gaat met een aantal groepen medewerkers naar de beurs. Niet alleen om leden te ondersteunen en te ontzorgen op het Metaaluniepaviljoen, maar ook om medewerkers die niet elke dag bij bedrijven over de vloer komen een goede indruk van de sector te geven. Want ook daar is de beurs een goede gelegenheid voor, laten zien aan het grote publiek hoe mooi de sector is.

Zo staat de maakindustrie in een paar weken volop in de schijnwerpers. Iets wat niet vaak genoeg kan gebeuren. De sector is het waard om gezien te worden en is een onmisbare schakel in de Nederlandse economie. Dat mag best wel eens gezegd worden!

> Impressie van de Avond van de Maakindustrie.

 

Bert Jaarsma
Directeur Organisatie

Misschien interessant voor u

Blog

Blog


Bert Jaarsma
Directeur Organisatie

Begin of einde pensioendiscussie?
Lees meer.

Heeft u een vraag?

Bel ons
030 6053344

info@metaalunie.nl