U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Details
Op dit moment staan de Olympische Winterspelen volop in de belangstelling. En met recht, want het is spannend en Nederland presteert goed. Goud is het doel en dat doel wordt regelmatig gehaald. Jarenlange voorbereiding komt in een paar minuten tot resultaat, of niet, en dat zorgt voor spanning, en bij succes, voor een mooie ontlading. In het bedrijfsleven spelen dit soort processen ook. Vaak wordt jarenlang gewerkt aan een traject, maar uiteindelijk zijn kleine details bepalend voor een goed of minder goed resultaat.

In de lobby speelt goede voorbereiding ook een belangrijke rol. Als brancheorganisatie zijn we namens de leden zeer actief richting politiek en ambtenaren om het belang van het MKB-metaal voor het voetlicht te brengen. Een keertje wat roepen in de krant of op televisie is leuk, maar niet de weg naar succes. Om het belang van het MKB-metaal of van het gehele mkb goed te laten zien, is een sterke organisatie nodig. Daarom is het zo belangrijk dat het brede mkb samen de schouders onder MKB-Nederland zet. Zodat er niet alleen over het mkb wordt gepraat, maar er ook naar gehandeld wordt door de politiek en de ambtenaren.

Op dit moment speelt er een discussie tussen MKB-Nederland en VNO-NCW over de inrichting van de politieke lobby. Het gehele bedrijfsleven moet natuurlijk met één mond spreken, maar het mkb- geluid is cruciaal en moet daar hoe dan ook in doorklinken. Op dit moment is dat nog niet goed ingeregeld. De politiek en de ambtenaren staan er immers voor open. In Den Haag is inmiddels duidelijk dat 99% van de bedrijven een klein bedrijf is. Helaas slagen wij er nog niet goed genoeg in om deze positieve houding te verzilveren in mkb-vriendelijke wet- en regelgeving. Dat moet beter!

Koninklijke Metaalunie is een trots lid van MKB-Nederland en verwacht daarom ook een krachtige mkb-profilering. Dat verwachten onze leden ook van ons; op alle niveaus, via alle mogelijke richtingen én met alle middelen. Om goud te kunnen winnen moet alles kloppen. Niet alleen op het einde, maar in de hele voorbereiding.

Jos Kleiboer
Directeur Beleid

 

Misschien interessant voor uBlog

Blog

Jos Kleiboer    
Directie

De herfst kleuren

> Lees meer.

Heeft u een vraag?

Bel ons
030 6053344

info@metaalunie.nl