U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Details
Deze carnavalsgroet is de komende dagen weer veelvuldig te horen, vooral onder de rivieren. Toch zal het werk in het zuiden ook wel (deels) doorgaan. De steeds toenemende productie-automatisering is daar vast behulpzaam bij. Uit onderzoek blijkt echter dat robotisering en werkgelegenheid juist hand en hand gaan en dat de meeste werknemers helemaal niet bang zijn voor de toenemende digitalisering en automatisering in bedrijven. Dat is positief en biedt kansen voor de maakindustrie.
 
Deze kansen komen uitgebreid aan bod in de implementatieagenda van Smart Industry 2018-2021, die tijdens het jaarevent aan staatssecretaris Mona Keijzer is overhandigd. In deze agenda staat een aantal concrete acties, waaronder het opzetten van een expertisecentrum. Dit centrum moet alle kennis, die in de fieldlabs en in de regio is ontwikkeld, bundelen en verspreiden. Bedrijven moeten er terecht kunnen met vragen en eventueel worden doorverwezen naar de juiste partij voor antwoorden.
 
Voor veel mkb-bedrijven is Smart Industry iets wat moeilijk is te vertalen naar de werkvloer en de praktijk van alledag. Wij zullen keihard moeten werken aan het letterlijk vertalen van alle Engelse termen om Smart Industry voor een grotere groep bereikbaar en toegankelijk te maken. De Nederlandse maakindustrie is een ecosysteem van grote en kleinere bedrijven, van OEM-er tot lokale toeleverancier. De kracht van het systeem zit in al deze bedrijven, dus niet alleen de bovenkant moet aansluiten op Smart Industry, maar een veel bredere groep. Want dan wordt de hele keten smart en staan we samen sterk. Als Koninklijke Metaalunie maken we ons sterk voor het hele ecosysteem in de Maakindustrie. Daarom werken wij graag mee aan het uitvoeren van de implementatieagenda Smart Industry en het opzetten van het expertisecentrum. Een goed carnaval toegewenst!

Bert Jaarsma,

Directeur Organisatie

 

Misschien interessant voor uBlog

Blog

Jos Kleiboer    
Directie

De herfst kleuren

> Lees meer.

Heeft u een vraag?

Bel ons
030 6053344

info@metaalunie.nl