U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Details
Avond van de Maakindustrie zet schijnwerpers op de makers

Nederland kent vele duizenden, vaak kleinere bedrijven die een essentieel onderdeel vormen van de Nederlandse maakindustrie. Bedrijven die innovatief zijn en in de keten van de Nederlandse industrie een onmisbare schakel zijn. Alhoewel geroemd en geprezen, verschijnen de individuele ondernemers zelden prominent in het nieuws of zoeken ze zelf de publiciteit. Tijd om deze stille kracht van de Nederlandse economie in het zonnetje te zetten. Alhoewel: zonnetje is misschien niet het juiste woord omdat dat gaat gebeuren tijdens de Avond van de Maakindustrie op 7 maart a.s. Een bijzondere avond in Jaarbeurs Utrecht waarop de belangrijkste stakeholders in de MKB-maakindustrie, FPT-VIMAG en Koninklijke Metaalunie, in samenwerking met Jaarbeurs, de schijnwerpers zetten op haar leden.

De Avond van de Maakindustrie wordt in 2018 voor het eerst georganiseerd. Deze avond vervult de behoefte van een gezamenlijke feestavond voor de gehele branche. Omdat de maakindustrie bestaat uit verschillende bedrijven uit verschillende sectoren is gekozen om met deze avond zowel de diversiteit als de kracht van al die bedrijven en sectoren bij elkaar, te tonen. Omdat in de keten die de maakindustrie vormt, elke schakel essentieel is, benadrukt deze avond de verbondenheid van de sectoren en de bedrijven onderling. Dat is ook de reden dat de Federatie NRK zich heeft aangesloten bij dit initiatief. En is het geen toeval dat deze Avond plaatsvindt vlak voor de twee voor de maakindustrie toonaangevende Nederlandse vakbeurzen TechniShow en ESEF van 20 – 23 maart in Jaarbeurs Utrecht.

De avond is omlijst met muziek en een feestelijk diner. Een belangrijk onderdeel van het programma is het uitreiken van de Maakindustrie Awards. Zo reikt Metaalunie haar Smart Manufacturing Award 2018 uit. Metaalunie stelt elk jaar een prijs ter beschikking aan een Metaalunielid dat zich met een actueel thema positief onderscheidt. Dit jaar is het thema ‘Smart Manufacturing’, oftewel slim produceren. Uit de negen in december jl. gekozen districtswinnaars worden tijdens de Avond van de Maakindustrie eerst drie genomineerde bedrijven gekozen waarna vervolgens de winnaar van de Award wordt gekroond.

Ook worden tijdens de Avond van de Maakindustrie de TechniShow Innovation Awards 2018 uitgereikt. Met de TechniShow Innovation Awards beloont FPT-VIMAG díe innovaties die natuurlijk nieuw en onderscheidend zijn, maar daarnaast ook economische en/of maatschappelijke impact hebben. Bovendien dragen de innovaties bij aan de ontwikkelingen rondom Smart Industry en maken zij slimmer en sneller ondernemen mogelijk. De TechniShow Innovation Awards maken duidelijk hoe uiteenlopend innovaties in de productietechnologie sector zijn en hoeveel impact zij kunnen hebben op de totale productieketen. De Award wordt uitgereikt voor drie categorieën.

Met de uitreiking van de verschillende awards worden de bedrijven uit de maakindustrie in de schijnwerpers gezet en laten ze zien hoe innovatief, succesvol en belangrijk ze voor de industrie zijn. Dat maakt de Avond van de Maakindustrie op 7 maart a.s. ook een graadmeter voor de Nederlandse economie.

Meer informatie: www.avondvandemaakindustrie.nl

Misschien interessant voor u

Heeft u een vraag?

Bel ons
030 6053344

info@metaalunie.nl
Blog

Blog


Jos Kleiboer
Directeur Beleid

Samen in Europa
> Lees meer.