U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Details

Wist u dat jongeren in de metaalsector drie keer vaker een ongeluk hebben? Het is daarom van levensbelang dat jongeren in een metaalopleiding meteen leren gezond en veilig te werken. De Inspectie SZW heeft daarom een  E-publicatie ‘Gezond en veilig leren werken in de metaal’ gelanceerd.

Jongeren in de metaal hebben drie keer zo vaak een ongeluk met machines als andere werknemers in de metaal. En het aantal ongevallen in de metaal is al fors hoger dan bij andere bedrijven: 5,1 procent van de werknemers in de metaal zegt in 2015 een ongeval te hebben gehad en is daardoor minstens één dag thuisgebleven. Het gemiddelde van alle sectoren is 1,4 procent. Dat moet anders. Scholen en opleidingsbedrijven hebben daarvoor de sleutel in handen.

Jong geleerd, oud gedaan
Jong geleerd is oud gedaan: daarom is het van levensbelang dat jongeren die een metaalopleiding volgen, al vanaf het begin gezond en veilig leren werken. Op korte termijn voorkomt dat ongelukken. Op lange termijn zorgt het ervoor dat jongeren duurzaam inzetbaar zijn en blijven. Jongeren zijn lichamelijk en mentaal pas rond hun 25ste volgroeid, terwijl ze vaak al op hun 16e aan een metaalopleiding beginnen.

Meer informatie: Inspectie SZW

Misschien interessant voor u

Heeft u een vraag?

Bel ons
030 6053344

info@metaalunie.nl
Blog

Blog


Jos Kleiboer
Directeur Beleid

Samen in Europa
> Lees meer.