U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Details
Koninklijke Metaalunie kijkt positief naar regeerakkoord
‘Koninklijke Metaalunie is verheugd dat er, na maanden van formeren, een nieuw kabinet is. Er liggen immers voldoende uitdagingen die nu eindelijk opgepakt kunnen en moeten worden. We zullen de feitelijke uitwerking van de beleidsvoornemens nog bestuderen, maar op dit moment kijken we met een positieve bril naar de plannen van het nieuwe kabinet’. Dit zegt Jos Kleiboer, directeur Beleid van Metaalunie in een eerste, korte reactie op het nieuwe regeerakkoord.

Kleiboer noemt de voorgenomen lagere winstbelasting voor bedrijven ‘nodig om het verdienvermogen van bedrijven weer op sterkte te brengen na de economisch moeilijke jaren die achter ons liggen’. “Er wordt ook naar de werkgeverslasten gekeken, zowel bij de loondoorbetaling als het ontslagrecht. De precieze details ontbreken nog, maar de richting is positief”, aldus Kleiboer.

Metaalunie vindt verder dat techniekonderwijs voor Rutte III topprioriteit moet zijn. Kleiboer: “Want we hebben onze vakmensen hard nodig om productief te zijn in het MKB-metaal.”Hij is verder nieuwsgierig naar de plannen rondom energie en klimaat. “Ook daar moeten we goed naar kijken, omdat ondoordachte besluiten over energie en materiaalgebruik de productiviteit van de industrie ernstig kunnen schaden”, aldus de directeur Beleid Metaalunie.

 

Misschien interessant voor u

Heeft u een vraag?

Bel ons
030 6053344

info@metaalunie.nl
Blog

Blog


Jos Kleiboer
Directeur Beleid

Samen in Europa
> Lees meer.