U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Details
Aftredend districtsvoorzitter Paul Braakhuis is bij zijn afscheid tijdens de jaarvergadering van district Oost maar liefst twee keer onderscheiden. Als bijzondere gast van de Metaaluniebijeenkomst deelde eerst burgemeester Welten van de gemeente Borne Braakhuis mee dat het de Koning heeft behagen Braakhuis te benoemen tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. 

Braakhuis was voor deze bijzondere onderscheiding voorgedragen door Koninklijke Metaalunie en kreeg de bijbehorende versierselen door Welten opgespeld. Vervolgens werd Braakhuis door Metaalunie zelf benoemd tot lid van verdienste. Metaalunievoorzitter Fried Kaanen speldde dit versiersel op en noemde Braakhuis ‘een bevlogen bestuurder en een mens gedreven ondernemer, met oog voor de huidige tijdsgeest’. Auke Sjoerd Tolsma, dga van Polder Staalprodukties bv uit Emmeloord, werd benoemd tot nieuwe voorzitter van Metaaluniedistrict Oost. 

Welten vond dat Braakhuis tijdens de 12 jaar als Metaaluniebestuurder, waarvan negen jaar als voorzitter van district Oost, zich heeft geprofileerd als een zeer sociaal en betrokken bestuurder met oog voor werknemers en hun welzijn. “Vooral op het sociale vlak is hij van betekenis geweest”, aldus de burgermeester. “Maar ook voor Borne was en ben je belangrijk als ondernemer. Je staat te boek als innovatief en een échte ambassadeur.” Braakhuis zelf vertelde in zijn dankwoord ‘zeer verrast en vereerd te zijn vanwege de onderscheidingen’. 

Sinds 1997 is Paul Braakhuis directeur/eigenaar van Braakhuis Borne Bedrijven. Naast zijn bestuurlijke Metaaluniefuncties was Braakhuis van 2005 tot 2014  bestuurslid van de Kamer van Koophandel Oost Nederland en is hij sinds 2015 lid van het Algemeen Bestuur van de SER Overijsel. Fotobijschrift: V.l.n.r.: Paul Braakhuis, burgermeester Welten en Koninklijke Metaalunie voorzitter Fried Kaanen.


Misschien interessant voor u

Heeft u een vraag?

Bel ons
030 6053344

info@metaalunie.nl
Blog

Blog


Jos Kleiboer
Directeur Beleid

Samen in Europa
> Lees meer.