U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Details
Nieuwe Teqnow publicatie: Digitale mkb-fabriek vergroot winstgevendheid

Ontwikkelingen als Smart Industry en Industrie 4.0 zullen er voor zorgen dat de maakindustrie steeds meer uit digitale fabrieken zal bestaan. Een flink aantal grote bedrijven heeft hier al forse stappen in gezet. Daarnaast zijn er veel bedrijven die de ontwikkeling van digitalisering om zich heen zien en dit zelf ook meer willen toepassen. Het ontbreekt echter vaak aan inzicht, waar en hoe te starten met digitalisering.

De nieuwe Teqnow publicatie ‘De digitale mkb-fabriek’ geeft inzicht in de mogelijke trajecten waar een ondernemer voor kan kiezen en geeft handvatten om hier concreet mee aan de slag te gaan. Teqnow is hét platform van Koninklijke Metaalunie dat de aandacht voor en toepassing van toptechnologie in het industriële mkb vergroot en stimuleert.

Veel van de moderne ontwikkelingen die bij Smart Industry worden genoemd (robotisering, Internet of things, big data en 3D- printen) zijn mogelijk vanwege een zekere mate van digitalisering. Voor veel bedrijven lijkt de stap richting een digitale fabriek heel groot. Belangrijk is het om te beseffen dat ieder bedrijf al bepaalde stappen heeft gezet richting een digitale(re) fabriek. Teksten worden digitaal gemaakt en typemachines zijn uit de bedrijven verdwenen. Op legio plekken worden tijdregistraties uitgevoerd m.b.v. barcode waardoor de prikklok en de prikklok kaarten zijn verdwenen. Zo zijn nog meer voorbeelden te noemen. “Ieder bedrijf is op weg naar een digitale fabriek. Wel is het ene bedrijf verder gevorderd dan het andere”, zegt Jo van de Put, adviseur Teqnow en auteur van het boekje. “Kies voor het digitaliseren van die processen, die een duidelijke bijdrage -en dus resultaat- leveren aan de gekozen strategie. Digitalisering is geen doel maar een middel om een strategisch doel te realiseren. De keuzes die een ondernemer de komende jaren gaat maken op het gebied van digitalisering zijn mede bepalend voor de toekomstige winstgevendheid.”

Aanvragen boekje
Het boekje ‘De digitale mkb-fabriek’ is voor Teqnow-deelnemers gratis beschikbaar. Metaalunieleden kunnen zich gratis aanmelden als Teqnow-deelnemer. Wanneer u interesse heeft kunt u een mail sturen naar info@teqnow.nl. Wij sturen daarna het boekje naar u toe.

Wilt u in uw bedrijf gericht met digitalisering aan de slag, neem dan deel aan de Teqnow masterclass ‘Slim en effectief produceren in een steeds digitalere wereld!. Kijk op www.teqnow.nl voor meer informatie over deze masterclass en voor aanmelden.

Misschien interessant voor u

Blog

Blog


Bert Jaarsma
Directeur Organisatie

Oude waarden
> Lees meer.

Heeft u een vraag?

Bel ons
030 6053344

info@metaalunie.nl