U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Details
Vanaf september 2018 opent het praktijkopleidingscentrum Tech Talent Centrum Amsterdam (TTCA) haar deuren. Het MBO College Westpoort borgt op deze wijze samen met de partners Koninklijke Metaalunie, Tetrix bedrijfsopleidingen, Stichting STODT, Masterplan Techniek, Opleiding Ontwikkeling Metaalbewerking (OOM) en Gemeente Amsterdam (Economische Zaken) dat er voldoende en goed opgeleide metaalmedewerkers blijven.

Het TTCA is een unieke publiek-private samenwerking van onderwijs en bedrijfsleven. Het heeft tot doel een betere aansluiting van onderwijs op het werkveld te bewerkstelligen en het terugdringen van het arbeidstekort in de technische sectoren in het Westen van Nederland. “Te weinig mensen kiezen voor technische opleidingen, terwijl er juist veel kans op werk is in deze sector”, zegt Margreet Westerbeek, regiosecretaris Metaalunie. “Tegelijk zijn er onvoldoende plekken in het voortgezet en middelbaar onderwijs waar jongeren opgeleid kunnen worden voor de techniek. De metaalsector is mede-initiatiefnemer van het TTCA omdat zij een groeiend arbeidstekort voorzien. Met het oprichten van dit nieuwe centrum wil de metaalbranche in samenwerking met het ROC van Amsterdam en de gemeente Amsterdam, een impuls geven aan het opleiden van nieuwe technici.” 


Ondertekening samenwerking

Breed aanbod
Er wordt een leerlijn ontwikkeld voor leerlingen vanaf de basisschool tot en met werkende professionals. Dit resulteert straks in een compleet en actueel aanbod van opleidingen, cursussen en beroepsoriëntatie. Hiervoor wordt in het MBO College Westpoort een professionele, up-to-date en goed bereikbare techniekwerkplaats ingericht. Innovatie en hybride onderwijs vormen hier de uitgangspunten. Op 1 september 2018 opent het opleidingscentrum Tech Talent Centrum Amsterdam de deuren.

 

Misschien interessant voor u

Blog

Blog


Bert Jaarsma
Directeur Organisatie

Ruimte voor het mkb
> Lees meer.

Contact

030 6053344                                   
info@metaalunie.nl