U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Details
Ook Koninklijke Metaalunie is, net als VNO-NCW en MKB-Nederland verheugd dat Nederland zich heeft aangesloten bij de ‘Friends of Industry’, een Europees verband waarbij de krachten worden gebundeld voor een sterke industriële basis van de Europese Unie. Metaalunie had hier ook al op aangedrongen o.a. in haar uitgave BeleidsVisie van juni jl. en een blog die enkele weken geleden is gepubliceerd op www.metaalunie.nl 

In deze blog pleit Jos Kleiboer, directeur Beleid Metaalunie voor blijvende aandacht voor de industrie en ondernemerschap zowel in Nederland als in Europa. “Want uit alle cijfers blijkt telkens weer dat de industrie een belangrijke aanjager is voor de economische groei. Daarom moet Nederland ook in Europa de groeiplannen voor de industrie steunen”, aldus Kleiboer. “Daarom is het ook zo belangrijk dat Nederland zich laat gelden als  'Vriend van de Industrie'. Alleen dan kan het sluimerend huidige economische succes worden omgezet in topprestaties. Zeker nu de Europese Commissie volgend jaar met een nieuwe industriestrategie komt, is het belangrijk dat ook Nederland meepraat over de toekomst van de industrie.”

De focus van de toekomst van de industrie zou volgens ‘Friends of Industry’ moeten liggen op twee grote transities waar de Europese industrie de komende jaren mee te maken krijgt, namelijk digitalisering en verduurzaming. Om daarin succesvol te zijn is, is samenwerking nodig. Op dit moment is de markt in Europa nog sterk versnipperd en zijn de energiekosten voor het bedrijfsleven fors, net als de kosten voor bedrijven als gevolg van regulering. Het is belangrijk dat ook Nederland zich hiervoor inzet, stellen de ondernemingsorganisaties.

Lees HIER de blog van Jos Kleiboer over dit onderwerp.


Misschien interessant voor u

Blog

Blog


Bert Jaarsma
Directeur Organisatie

Ruimte voor het mkb
> Lees meer.

Contact

030 6053344                                   
info@metaalunie.nl