U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Details
Veilig en gezond werken in de metaal extra in de spotlight

De komende week maakt de metaal zich een week lang extra sterk voor veilig en gezond werk. De achtste Week van Veilig en Gezond Werken gaat namelijk vandaag van start met de eerste stop van de 5xbeter Roadshow bij Metaalunielid Snijtech in Joure. Met de Week van Veilig en Gezond Werken en het 5xbeter Congres ‘Nu ff niet!’ op 26 juni staat 5xbeter extra stil bij de arborisico’s in de metaal.

Honderden bedrijven met samen duizenden medewerkers houden tijdens de Week van Veilig en Gezond Werken een bedrijfseigen veiligheidsweek. Dit jaar staat de Week van Veilig en Gezond Werken in het teken van Gedrag & Cultuur. Ook met de best beveiligde machine, de nieuwste pbm’s, op de netste en schoonste werkplek kunnen ongelukken gebeuren. De oorzaak is bijna altijd een menselijke fout. De cultuur op de werkplek speelt een grote rol bij het voorkomen van ongevallen. De meest gehoorde reden om even niet veilig te werken, om de standaard regels niet te respecteren, is dat het even snel moest. Met de première van de nieuwe 5xbeter Film lanceert 5xbeter een heel pakket aan hulpmiddelen ter ondersteuning van gedrag- en cultuurverandering op de werkvloer.

5xbeter sluit de Week van Veilig en Gezond Werken 26 juni af met het congres ‘Nu ff niet!’ in Hart van Holland, Nijkerk. Hier wordt aandacht gevraagd voor gedrag en cultuur op de werkvloer. Daarnaast presenteert 5xbeter de nieuwe Verbetercheck Gevaarlijke stoffen, een instrument om veilig en gezond te werken met gevaarlijke stoffen.

5xbeter, ijzersterk voor veilig werk is een project van de vijf sociale partners in de metaal Koninklijke Metaalunie, FME, FNV Metaal, CNV Vakmensen en De Unie.

 

Misschien interessant voor u

Blog

Blog


Bert Jaarsma
Directeur Organisatie

Ruimte voor het mkb
> Lees meer.

Contact

030 6053344                                   
info@metaalunie.nl