U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Details
Metaalunie voorstander van Scholingspact Techniek
Koninklijke Metaalunie vindt een uit het Techniekpact voortvloeiend Scholingspact, een breed maatschappelijk akkoord waarin ondernemers, werkenden, overheden en onderwijsinstellingen gezamenlijk investeren in leren, innoveren en werken voor de huidige en toekomstige beroepsbevolking, een logische, welhaast onvermijdelijke stap voor de technische sectoren. 
 
Een nieuw kabinet kan het huidige Techniekpact met een Scholingspact op een hoger plan tillen. Het moet een nationaal akkoord voor leren, innoveren en werken in de techniek worden. “Dat is hard nodig”, zegt Anne Marie Heij, beleidssecretaris Onderwijszaken Metaalunie, in de Metaalunie juni-uitgave van BeleidsVisie, die volgende week verschijnt. “Bij een Scholingspact Techniek is het van belang dat er een goede focus komt op de beoogde resultaten, de noodzakelijke – financiële - middelen en het voortbouwen op en aanscherpen van bestaande infrastructuren.” Een Scholingspact moet wat betreft Metaalunie, aanvullend zijn op wat er al is en bewezen heeft te werken. Heij: “Er zijn doelgroepen, die nog onvoldoende aansluiten op de arbeidsmarkt, zoals vrouwen, vluchtelingen en langdurig werklozen. Ook het bewustzijn van werkenden, dat je jezelf verder kunt ontwikkelen via werk en opleiding, verdient nog meer impulsen." 

> Lees ook de blog 'Imago'

Misschien interessant voor u

Blog

Blog


Jos Kleiboer
Directeur Beleid

Bedenken én maken
Lees meer.

Contact

030 6053344                                   
info@metaalunie.nl