U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Details
10XL wint aanmoedigingsprijs Smart Manufacturing

Tijdens het Metaaluniecongres Smart Manufacturing werd er naast de Awards voor de acht districtswinnaars en de landelijke winnaar ook een aanmoedigingsprijs uitgereikt aan het bedrijf 10XL. 10XL is in mei 2016 ontstaan als een spinn-off van een visual design studio voor de maritieme industrie. Het jonge bedrijf is producent van kunststof schaalmodellen voor sleeptesten door maritieme onderzoeksinstituten. De schaalmodellen (tot een lengte van 14 meter) worden door middel van 3D-printen en frezen gemaakt met behulp van recyclebare thermoplastische grondstoffen.

Voor de productie van de schaalmodellen is in de afgelopen maanden een 14 meter lange hybride machine voor 3D-printen en frezen ontwikkeld en geproduceerd, gebruikmakend van robotarmen. Het ontwerp van de schaalmodellen wordt door de klanten via een webportal aangeleverd. Deze vorm van schaalmodellen produceren, maakt het mogelijk dit manarm te doen met een aanzienlijke verkorting van de reactietijd en een kostenreductie in vergelijking met het maken van mallen van hout. Het gekozen materiaal maakt het recyclen van de producten mogelijk. Het bedrijf maakt gebruik van statiegeld op de modellen en neemt ze na gebruik weer terug waarna het materiaal hergebruikt kan worden. “Al met al een mooie combinatie van duurzame smart manufacturing en daarom beloont de jury dit zeer jonge bedrijf voor haar inventieve oplossing met een aanmoedigingsprijs”, motiveerde juryvoorzitter Jan Post de prijs.

Heeft u een vraag?

Bel ons
030 6053344

info@metaalunie.nl