U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Details
HGG International wint Metaalunie Smart Manufacturing Award 2017
‘HGG is een mooi voorbeeld van Smart Manufacturing op vele vlakken in de metaalsector. Het bedrijf is voortdurend bezig met het optimaliseren van processen door technologische innovatie, digitalisering en automatisering en realiseert daarmee grote doorlooptijd- en kostenreductie voor zijn klanten.’ Met deze woorden omschreef juryvoorzitter Jan Post de winnaar van de Metaalunie Smart Manufacturing Award 2017 HGG International bv uit Wieringerwerf. Dit MKB-metaalbedrijf heeft zich volgens de jury op excellente wijze onderscheiden omdat het bedrijf onder meer het complete ontwerp- en fabricageproces voor de klant faciliteert. “Het bedrijf deelt graag zijn kennis met anderen en werkt samen met onderwijs, klanten en toeleveranciers. Het personeel wordt door middel van zelfsturende teams voortdurend betrokken bij product- en procesinnovaties”, motiveerde Post de keuze voor het bedrijf.Namens HGG International bv ontving general director Mark Helder de Metaalunie Award uit handen van de juryvoorzitter. Metaalunievoorzitter Fried Kaanen overhandigde het winnende bedrijf een cheque ter waarde van € 5.000, -. De jury noemde de drie genomineerde bedrijven, tbp electronics bv uit Dirksland, De Cromvoirtse bv uit Oisterwijk en HGG International bv ‘alle drie kampioenen’.  (Foto: Martijn van Dam)

HGG International bv
HGG International bv is een wereldspeler op het gebied van 3D-profileren van buizen, balken en andere profielen snijden. Deze positie realiseert het bedrijf door een combinatie van loonsnijden en het ontwikkelen en leveren van snijmachines aan klanten over de hele wereld. De machines worden ingezet voor uitdagende projecten in staalconstructie / -bouw, scheepsbouw, offshore en procesindustrie. 

De uitreiking van de Award vond plaats tijdens het Smart Manufacturing congres. Sprekers als Michel Mulders, partner bij PwC en Jos Kleiboer, directeur Beleid Metaalunie, onderstreepten het belang van een slimme maakindustrie en de belangrijke rol van het MKB-metaal in dit ecosysteem. Want zoals Mulders omschreef: “De sleutel om belangrijke vraagstukken op te lossen ligt bij het MKB-metaal”.

Misschien interessant voor u

Heeft u een vraag?

Bel ons
030 6053344

info@metaalunie.nl
Blog

Blog


Jos Kleiboer
Directeur Beleid

Samen in Europa
> Lees meer.