U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Details

Sinds 2015 gelden er strengere regels bij het uitvoeren van werkzaamheden in Duitsland. Dit heeft te maken met een wijziging in de minimumloonwet, maar ook met een wijziging van de detacheringswet en zwartwerkwet. Er gold al sinds jaar en dag een meld- en bewijsplicht voor de bouw en toelevering aan de bouw. Sinds 2015 geldt nu ook een meldplicht voor diverse andere sectoren in onder andere de maakindustrie. Bedrijven die bijvoorbeeld staalconstructies, gevelbekleding, machinelijnen of luchtkanalen gaan installeren, kunnen hiermee te maken krijgen. Daarnaast kunnen nog andere regels gelden.

> Lees alle informatie in het dossier 'Werk uitvoeren in Duitsland'.

Misschien interessant voor u

Blog

Blog


Bert Jaarsma
Directeur Organisatie

Begin of einde pensioendiscussie?
Lees meer.

Heeft u een vraag?

Bel ons
030 6053344

info@metaalunie.nl