U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Details

International Commercial Terms 2010, ook wel Incoterms genoemd, zijn standaard condities volgens de officiële regels van de International Chamber of Commerce (ICC). Met de Incoterms kunt u het exacte moment vastleggen, waarop de goederen overgaan van koper naar verkoper: Wie is verantwoordelijk voor welk deel van het transport en wanneer gaat het eigendom - en daarmee het risico - over van koper op verkoper.

Als u in de verkoopovereenkomst verwijst naar Incoterms 2010 bakent u op een heldere manier de wederzijdse verplichtingen van de partijen af. U verkleint hiermee het risico van juridische complicaties.

Bij offertes aan (potentiële) internationale zakenpartners is het belangrijk dat u leveringsvoorwaarden gebruikt, zoals de Metaalunievoorwaarden. Deze kunt u voor dat doel verkrijgen in het Duits, Frans, Spaans en Engels. De standaard opgenomen Incoterm in de Metaalunievoorwaarden (EXW) kunt u wijzigen door in de offerte de incoterm = leverconditie op te nemen die u wilt afspreken. Naast Metaalunievoorwaarden kunt u ook kiezen voor de Orgalime voorwaarden. Hiervan wordt wel gezegd dat zij internationaal makkelijk worden geaccepteerd. Daarnaast is het verstandig in uw offerte, opdrachtbevestiging of exportcontract op te nemen dat eventuele geschillen met de klant uitsluitend aan de Nederlandse rechter mogen worden voorgelegd en dat het Nederlandse recht geldt.

Vrijblijvend advies
Ledenadvies Metaalunie, telefoon 030-605 33 44, of bj@metaalunie.nl voor inhoudelijk bedrijfsjuridisch advies.  
Voor algemene vragen over internationaal zakendoen, bedrijfseconomisch team, mw. Voorhuis (voorhuis@metaalunie.nl).

Voor informatie over incoterms kunt u ook kijken op:

  • Ondernemersplein (o.a. KvK) informatie incoterms – Een korte en goede uitleg over incoterms.
  • International Chamber of Commerce (www.icc.nl), Den Haag. Ontwikkelaar van de Incoterms. Hier kunt u het boekje Incoterms 2010 bestellen, wat u als exporteur kunt gebruiken bij elke internationale order
  • Dossier Incoterms 2010 van Fenedex
  • Workshop Incoterms: Fenedex organiseert ook workshops over het gebruik van Incoterms, praktisch als u bedrijf regelmatig gaat exporteren of al exporteert. U heeft als Metaalunielid korting op de prijs en kunt deelnemen voor de ledenprijs van fenedex! www.fenedex.nl 
  • Handboek incoterminologie 2010 – fenedex heeft ook een handboek ontwikkeld wat een aanvulling is op het originele Incoterms boekje van de ICC (zie hierboven). Het legt de termen verder uit aan de hand van praktijkvoorbeelden. Het kan ook gebruikt worden als op zichzelf staand naslagwerk voor de condities. 

 

Misschien interessant voor u

Blog

Blog


Bert Jaarsma
Directeur Organisatie

Begin of einde pensioendiscussie?
Lees meer.

Heeft u een vraag?

Bel ons
030 6053344

info@metaalunie.nl