U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Details
Jury Metaalunie Smart Manufacturing Award bekend

De jury die gaat beoordelen welk bedrijf de Metaalunie Smart Manufacturing Award 2017 wint, is bekend. Naast juryvoorzitter Jan Post, Philips Consumer Lifestyle, bestaat de jury uit Jacqie van Stigt, FNV, Rolf Elling, hoofdredacteur bij MYbusinessmedia, Egbert-Jan Sol, TNO en Jan Willem Boezel, technisch directeur bij Van Raam, winnaar van de Smart People Award 2015.

Deze Award is een publieke erkenning voor het mkb-metaalbedrijf dat de afgelopen jaren door 'Slim produceren' nieuwe kansen heeft verzilverd. De Award-winnaar is daarmee ook een inspirerend voorbeeld voor andere bedrijven uit de branche en ontvangt naast de Award een bedrag van € 5000,-.

Innovatie krijgt steeds meer aandacht. Bedrijven moeten doorlopend vernieuwen en innoveren om concurrerend te blijven op het wereldtoneel. Gelukkig gebeurt dat al jaren, maar het verdient absoluut blijvend aandacht. Echter, met alleen dingen bedenken redden we het niet. Innoveren en produceren moeten hand in hand gaan. Het vergroten van de slagvaardigheid door middel van snel en betrouwbaar leveren, maatwerk, marge, flexibiliteit, kostprijs etc. zijn cruciaal.

De kracht van onze maakindustrie zit hem in ‘bedenken’ in combinatie met ‘maken’.
De keten van flexibele en gespecialiseerde toeleverende bedrijven, veelal MKB-metaal, maakt de positie van de fabrikant met een eigen product (OEM) sterk, Zonder sterk MKB-metaal verdwijnt de innovatiekracht uit de Nederlandse economie.

Om te verkennen en te ontdekken hoe en in welke mate het MKB-metaal al stappen neemt om doorlopend te vernieuwen en innoveren, organiseert Koninklijke Metaalunie de ‘Smart Manufacturing Award’, oftewel slim produceren. Dat kan bijvoorbeeld door optimaal gebruik te maken van moderne productietechnieken, excellente processen, goed gekozen materialen, doordachte systemen, digitalisering en een zelfsturende en zelflerende organisatie.

Tien bedrijven
Uit elk van de tien Metaaluniedistricten wordt een winnaar gekozen. Deze tien districtswinnaars worden in de gelegenheid gesteld zich tijdens een feestelijk Event te presenteren. Tijdens dit Event worden drie bedrijven genomineerd, waaruit de jury de landelijke winnaar van de Metaalunie Smart Manufacturing Award kiest.

Inschrijven
Metaalunieleden kunnen zich inschrijven tot 14 november 2016 op www.metaalunieaward.nl Hier vindt u ook uitgebreide informatie over de vijf juryleden.

 

Misschien interessant voor u

Heeft u een vraag?

Bel ons
030 6053344

info@metaalunie.nl
Blog

Blog


Jos Kleiboer
Directeur Beleid

Samen in Europa
> Lees meer.