U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Details

Informatieboekjes over exportlanden
Welke kansen bieden verschillende landen u als ondernemer? Waarom helpt een handelsmissie u deze kansen te ontdekken? En wat zijn de ervaringen van ondernemers die u voorgingen? Lees het in de boekjes deze informatieboekjes over expportlanden, een gezamenlijke uitgave van ABN en MKB-Nederland.

In deze uitgaven vindt u in één oogopslag alle informatie over de culturen, de economie van een land, de manier van zakendoen, handelsbevorderende instrumenten, activiteiten en instanties die u verder kunnen helpen om uw zakelijke ambities in een land waar te maken. met algemene informatie, tips, nuttige adressen en ervaringen van ondernemers. U kunt de boekjes hieronder downloaden.

'Eerste Hulp bij Internationaal Ondernemen'
Het Boek ‘Eerste Hulp bij Internationaal Ondernemen’ (uitgave MKB-Nederland en TNT Express) is een naslagwerk dat antwoord geeft op vragen als: waar liggen kansen, waar valkuilen. Zijn er concurrenten? Hoe zit het met wet- en regelgeving, logistiek, btw? De ervaringsverhalen van collega-ondernemers die in het boek hun verhaal doen, laten zien dat welslagen niet zomaar komt aanwaaien. Maar met durf en passie komt internationaal handelsplezier en -succes snel dichterbij. Wilt u dit boek in de brievenbus ontvangen? Stuur dan een mailtje naar internationaal@metaalunie.nl en wij sturen u een exemplaar toe. (zolang de voorraad strekt). U kunt het boek ook als ebook inzien . E-book: Eerste Hulp bij Internationaal Ondernemen.

'Export'

Het boek ‘Export’ is een uitgave van Agentschap NL Exporteren vraagt een grondige voorbereiding. Daar helpt dit boekje bij. Stap voor stap, beknopt, en met veel verwijzingen naar organisaties die u verder kunnen helpen, websites, publicaties, beurzen en seminars. Van exportplan tot de aankomst van de eerste lading – in dit handige boekje krijgt u een eerste overzicht > Download het boekje export.

Gids voor Europese subsidies
Van welke Europese subsidies kunnen uw leden allemaal gebruik maken? U vindt het in de nieuwe gids die het directoraat-generaal Ondernemingen en industrie van de Europese Commissie onlangs heeft opgesteld. > Download de gids voor Europese subsidies (Engelstalig).

 

Nieuwsbrieven


Misschien interessant voor u

Blog

Blog


Bert Jaarsma
Directeur Organisatie

Begin of einde pensioendiscussie?
Lees meer.

Heeft u een vraag?

Bel ons
030 6053344

info@metaalunie.nl