U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Details

Met de digitale regelhulp kunt u als werkgever snel en makkelijk bepalen of u recht heeft op premiekortingen als u iemand in dienst neemt met een afstand tot de arbeidsmarkt. 

De regelhulp is te vinden op: www.regelhulpenvoorbedrijven.nl/premiekortingen.
 
De regelhulp helpt u om in een paar minuten tijd antwoord te vinden op veel vragen. Door premiekortingen is het voor u als werkgever financieel aantrekkelijk om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst te nemen. Het jaarlijkse voordeel kan oplopen tot € 7.000,- gedurende maximaal drie jaar.

Er zijn drie verschillende premiekortingen:

  • De premiekorting oudere werknemer is voor werkgevers die een werknemer van 56 jaar of ouder in dienst nemen die uit een uitkering komt.
  • De premiekorting arbeidsgehandicapte werknemer is voor werkgevers die een werknemer in dienst nemen die minder dan 35% arbeidsongeschikt is of een werknemer in dienst nemen vanuit een WIA uitkering.
  • De premiekorting arbeidsgehandicapte werknemer voor de doelgroep banenafspraak en scholingsbelemmerden is voor werkgevers die een werknemer in dienst nemen die scholingsbelemmerd is of een werknemer in dienst nemen die geregistreerd is in het doelgroepregister banenafspraak van het UWV.

Vragen?
Voor meer vragen kunnen Metaalunieleden terecht bij het team Sociaaljuridisch Advies via 030 – 605 33 44 of sj@metaalunie.nl

Misschien interessant voor u

Blog

Blog


Bert Jaarsma
Directeur Organisatie

2019 ontharden?
> Lees meer.

Heeft u een vraag?

Bel ons
030 6053344

info@metaalunie.nl