U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Details
Rutte bezoekt Holland Paviljoen op Messe
Minister-president Mark Rutte heeft op de eerste dag van de Hannover Messe het Holland paviljoen bezocht. Metaalunievoorzitter Fried Kaanen ontving Rutte maandag, waarna hij de minister-president een rondleiding langs de Nederlandse maakbedrijven op het paviljoen gaf.

Ook delegaties van het ministerie van Economische Zaken, met DG Bedrijfsleven en Innovatie Bertholt Leeftink en directeur Topsectoren en Industriebeleid David Pappie, en de SER bezochten het paviljoen. De Hannover Messe kreeg daarmee een goed vervolg op de ‘dag van de industrie’ waarbij politici in een goed gesprek met ondernemers een beter beeld kregen van het belang van de industrie in Nederland.

Koninklijke Metaalunie heeft samen met Brainport Industries, Mikrocentrum en Nevat, het Holland Paviljoen met 63 bedrijven op de Hannover Messe georganiseerd. Tijdens de rondleidingen en gesprekken met de ondernemers zijn op verschillende momenten de uitgangspunten voor succesvol kabinetsbeleid voor het MKB-metaal aan de orde geweest.Per slot van rekening is een gezonde maakindustrie één van de pijlers onder een gezonde en diverse Nederlandse economie. In een kort gesprek met het Dagelijks Bestuur van Metaalunie is aandacht besteed aan de noodzaak om het MKB-metaal meer als uitgangspunt te nemen voor het ontwikkelen van nieuwe regels. Teveel wordt dat nog afgestemd op het grote bedrijfsleven, wat tot onwerkbare situaties leidt. Voorzitter Kaanen benadrukte dat Think small first het uitgangspunt moet zijn, naast het zoveel mogelijk terugdringen van regels.

> Lees meer over de Hannover Messe.

 


Blog

Blog

Jos Kleiboer / Directie      

Politieke aard-
verschuiving

Lees meer.

Heeft u een vraag?

Bel ons
030 6053344

info@metaalunie.nl