U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Details
AWVN en De Normaalste Zaak hebben een brochure gepubliceerd voor werkgevers die iemand met een beperking aan de slag willen helpen. De inmiddels geheel  vernieuwde brochure ‘Mensen met een beperking aan de slag helpen’ biedt werkgevers informatie over de doelgroepen van de Participatiewet.

In de vernieuwde versie zijn de wijzigingen in de regelgeving (o.a. rond de no-riskpolis) meegenomen. Ook bevat de vernieuwde brochure informatie over andere manieren van mensen uit de doelgroep aan de slag helpen dan ze zelf in dienst te nemen (bijv. inlenen).

Deze brochure biedt werkgevers informatie over de doelgroepen van de Participatiewet. Met behulp van een stroomschema en stappenplannen wordt duidelijk gemaakt welke stappen de werkgever moet nemen en van welke instrumenten en tegemoetkomingen.

> Download de brochure

Doelgroepregister open voor werkgevers

Het doelgroepregister is inmiddels opengesteld voor werkgevers. De belangrijkste functie van het doelgroepregister is het verschaffen van inzicht in de groep mensen die in aanmerking komt voor de Wet banenafspraak en quotum arbeidsbeperkten.

Via het werkgeversportaal op uwv.nl kunt u aan de hand van een burgerservicenummer zien of een sollicitant of werknemer in het doelgroepregister is opgenomen en meetelt voor de banenafspraak. 

 

Misschien interessant voor uBlog

Blog

Jos Kleiboer    
Directie

Lichtpuntjes

> Lees meer.

Heeft u een vraag?

Bel ons
030 6053344

info@metaalunie.nl