U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Details

Let op! Bent u in Duitsland ingeschreven in het EAR register, dan moet u uiterlijk vóór 25-04-2016 een gevolmachtigde hebben aangewezen, anders vervalt uw registratie en riskeert u een boete van € 100.000,- Zie verder www.stiftung-ear.de

Met enige vertraging heeft Duitsland de Europese WEEE II-richtlijn (Waste Electrical and Electronic Equipment Directive) omgezet. In juli nam het parlement de “Hervorming van het recht op het in de handel brengen, het uit de handel nemen en de milieuvriendelijke verwerking van elektrische en elektronische apparaten” (ElektroG 18/5412) aan. Exporteurs zonder vestiging in Duitsland krijgen nieuwe plichten, zoals de benoeming van een gevolmachtigde in Duitsland.

> Uitleg inzake plichten Elektrogezesetz door Advocatenkantoor Strick, 9-5-2016

Invoering van de gevolmachtigde
De nieuwe elektrowet, die op 24-10-2015 is ingegaan, brengt voor producenten zonder vestiging in Duitsland grote veranderingen met zich mee. Reeds geregistreerde Nederlandse producenten zonder vestiging in Duitsland, die getroffen zijn, kunnen een vestiging oprichten in Duitsland, of opdracht geven aan een gevolmachtigde met vestiging in Duitsland, en die meedelen aan de stichting EAR. Dat moet binnen zes maanden na het van kracht worden van de elektrowet gebeuren. Anders riskeert de ondernemer een boete van € 100.000,- (of zelfs de afnemers van de (niet) meer geregistreerde producten). Ook zullen verleende registraties van de stichting Elektroaltgeräteregister (EAR) [register oude elektrische apparaten] worden opgeheven. 
 

Misschien interessant voor u

Blog

Blog


Bert Jaarsma
Directeur Organisatie

Begin of einde pensioendiscussie?
Lees meer.

Heeft u een vraag?

Bel ons
030 6053344

info@metaalunie.nl