U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Details

Er bestaat een ruim aanbod aan exportopleidingen en -cursussen uiteenlopend van een opleiding exportmanagement tot een korte exportcursus van een aantal bijeenkomsten. De Metaalunie heeft diverse partners die trainingen en cursussen geven.

Trainingen & cursussen

Evofenedex exportcursussen
Evofenedex, de grootste onafhankelijke organisatie van exporterende en internationaliserende bedrijven, brengt kennis en ervaring bij elkaar en verrijkt die. Om succesvol te zijn in de export is niet alleen een goed gevoel voor kansen nodig, maar ook een degelijke kennis van regelgeving, het ondernemen in andere culturen en het opzetten van een exportgerichte interne organisatie. Evofenedex kan daarbij helpen met een ruim aanbod van exportopleidingen en -trainingen. 

Metaalunie heeft met EvoFenedex een afspraak gemaakt dat Metaalunieleden aan een selectie EvoFenedex exporttrainingen mee mogen doen tegen een speciale korting. Bij aanmelding dient u het lidmaatschap van Metaalunie kenbaar te maken. > Lees meer.

Activiteiten Nederlandse KvK voor België  en Luxemburg
De Nederlandse KvK organiseert regelmatig seminars en workshops. > meer informatie.

Activiteiten DNHK (Duits Nederlandse Handelskamer)
De deelnemers aan de trainingen, seminars en workshops van de Duits Nederlandse Handelskamer worden door ervaren docenten in kleine groepen van maximaal 15 personen begeleid, waardoor er uitgebreide, vakgerichte kennis kan worden opgedaan. > meer informatie.


E&M Exportmanagement

E&M biedt passende opleidingen en trainingen voor iedere Export Manager. Door middel van een professionele en persoonlijke aanpak helpt E&M bedrijven en overheid binnen het dynamische internationale speelveld.  E&M is al meer dan 20 jaar een kennis- en ervaringspartner in internationaliseringsvraagstukken voor de private en publieke sector. > Kijk voor meer informatie op exportmanagement.nl.

Nederlands-Duitse Businessacademie, seminars over zakendoen met Duitsland
Met een passende formule en goed ondernemerschap kom je een heel eind in de zakenwereld. Maar wie als Nederlandse ondernemer ook 'over de grens' succes wil boeken, zal tijd en energie moeten investeren in een goede voorbereiding. Een goed begrip van de specifieke Duitse handelsregels en -wetten, maar ook respect voor de vaak iets andere omgangsvormen zijn dan ook de basis voor duurzaam zakelijk succes in Duitsland. 

De succesfactoren van het zakendoen met Duitsland komen aan bod tijdens een serie lezingen, workshops en seminars van de Nederlands-Duitse Businessacademie. Hier wijzen juristen, belastingspecialisten en andere Duitsland-Experts Nederlandse ondernemers op de valkuilen die zich kunnen voordoen bij het oprichten van een vestiging in Duitsland, bij het aantrekken en opzeggen van personeel, met handelsagenten, belastingen en verzekeringen. De sessies die de Businessacademie voor het Nederlandse bedrijfsleven organiseert, zijn b praktijkgericht en bieden het complete verhaal over de kunst van het zakendoen met Duitsland. Metaalunieleden ontvangen 10 % korting.  

> Kijk voor meer informatie op www.businessacademie.de.

Meer informatie

Team internationaal ondernemen, t: 030 - 605 33 44, internationaal@metaalunie.nl 

Misschien interessant voor u

Heeft u een vraag?

Bel ons
030 6053344

info@metaalunie.nl
Blog

Blog


Jos Kleiboer
Directeur Beleid

Girlsday
> Lees meer.