U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Details
Vergroot uw kans op internationaal succes!

Internationaal ondernemen biedt nieuwe kansen voor uw bedrijf. Het kan leiden tot meer omzet en hét antwoord betekenen op de toegenomen concurrentie op de binnenlandse markt. Door te internationaliseren kunt u uw risico’s beter spreiden en uw bedrijf laten groeien. Maar hoe pakt u dat goed aan? Waarin onderscheidt u zich? Welke markten bieden kansen? En hoe krijgt u voet aan de grond? Koninklijke Metaalunie biedt u exportcoaching aan via het overheidsprogramma Starters International Business (SIB). Met zo’n coaching traject krijgt u antwoord op uw vragen en inventariseert u de mogelijkheden en risico's voor uw onderneming. Daarna kunt u direct aan de slag met een concreet actieplan voor uw exportstrategie. 

Metaalunie Exportcoaches

Metaalunie werkt al jarenlang samen met een aantal coaches die de sector kennen en die al vele lidbedrijven hebben begeleid. Ze hebben brede kennis van export, internationalisering van een bedrijf, en bedrijfsstrategiën en -processen. Wilt u meer weten, neem dan contact op met Metaalunie, adviseur internationaal ondernemen, Birgit Voorhuis, via voorhuis@metaalunie.nl, 030-6053344.

                          

Aukje van den Beuken   Linda van den Broek        Wouter Put
(SIB-exportcoach)           (SIB-exportcoach)           (SIB-exportcoach)

Waarom Starters International Business?
Starters International Business (SIB) is een subsidieregeling van de overheid waarmee een ondernemer gesubsidieerd coaching kan ontvangen als ondersteuning bij de export. Koninklijke Metaalunie is een van de uitvoerende organisaties, en u kunt daarom via ons het coachtraject volgen. Met een coach inventariseert u de mogelijkheden en risico's in het buitenland voor uw onderneming. U werkt toe naar een concreet actieplan en internationaliseringsstrategie. Het coachtraject duurt gemiddeld 4-6 maanden. In 3 tot 5 sessies met de adviseur/coach komt o.a. aan bod:

  • Motivatie, ambitie en USP’s: samen met de coach identificeert u kansrijke markten op basis van motivatie, ambitie en uw onderscheidend vermogen. Waar is uw onderneming sterk in? Wat is uw drijfveer? Wat wilt u bereiken?
  • Marktanalyse, welke marktstrategie werkt hier het beste? Hoe zit de markt in elkaar? Zijn er belangrijke cultuurverschillen, of politieke aandachtspunten, etc.
  • Interne analyse: Wat heeft u nodig aan kennis, (financiële) middelen en capaciteit om uw groei naar deze markt(en) uit te breiden? Welke concrete stappen moet u nemen?

Voor wie?
Bent u een mkb-ondernemer en heeft u geen of weinig ervaring met zakendoen op buitenlandse markten? Wilt gaan exporteren? Bent u bereid tijd en geld te investeren om echt stappen over de grens te zetten? Dan is individuele coaching iets voor u.

Export Quick Scan
Doe in 2 minuten de Export Quick Scan om na te gaan waar u staat en waar u nog aandacht aan kunt besteden.

Voorwaarden
1. U bent mkb-ondernemer.
2. In het afgelopen jaar bedroeg de export niet meer dan 25 % van de totale omzet van uw onderneming;
3. OF uw onderneming staat niet langer dan drie jaar ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.
4. In totaal mag uw onderneming, of de groep waartoe uw onderneming behoort, in het huidige en de
twee voorgaande belastingjaren maximaal € 200.000 aan de-minimissteun ontvangen.
5. U bent tevens bereid om u te oriënteren op verschillende landen als potentiële exportmarkt

Voucher individuele coaching aanvragen (procedure)
U kunt de voucher individuele coaching aanvragen via Koninklijke Metaalunie. De voucher is 6 maanden geldig.

Indien u voldoet aan de voorwaarden en het traject bij uw situatie past, wordt u gekoppeld aan een coach en kunt u de aanvraag doen. U ontvangt doorgaans akkoord binnen twee weken. U kunt dan direct van start. Bij het laatste gesprek ondertekent u de voucher en geeft u deze aan de adviseur. Dit geldt als bewijs van de geleverde dienst. Met de voucher 'betaalt' u dus de diensten van de adviseur. Per MKB-onderneming kan één voucher individuele coaching aangevraagd worden. Voor tussentijdse vragen kunt u altijd bij Metaalunie terecht.

Voucherwaarde
De voucherwaarde is € 2.400 (exclusief 21% btw). Let op: U betaalt € 504 btw aan de adviseur/coach. Deze kunt u weer terugvragen in uw btw-aangifte.

(Aan)Vragen?
Neem voor (aan)vragen contact op met Metaalunie, adviseur internationaal ondernemen, Afdeling ledenadvies, Birgit Voorhuis, via het secretariaat Ondernemen, Economie en fiscaliteit, E: bedrec@metaalunie.nl, of T: 030-6053344. 

Ervaringen van ondernemers
Andere ondernemers van Metaalunie maken al succesvol gebruik van SIB. Lees hun ervaringen en tips hieronder, of bekijk de praktijkverhalen van andere ondernemers op de website van RVO

Meer informatie 
www.metaalunie.nl, kennisbank IO, subsidie Starters International Business. Of op www.rvo.nl (> subsidies internationaal > SIB). Hier vindt u ook een overzicht van de Metaalunie coaches.

Export Quick Scan
Doe Export Quick Scan en kijk waar u staat!

Misschien interessant voor uHeeft u een vraag?

Bel ons
030 6053344

info@metaalunie.nl
Blog

Blog


Fried Kaanen     
Voorzitter Metaalunie

Samen overeind
blijven

> Lees meer.