U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Details

Tijd om na te denken over de bescherming van uw 'dure' merk.

Hoe werkt merkenbescherming? Om binnen de Benelux bescherming te krijgen moet een merk worden geregistreerd bij het Benelux Bureau voor de Intellectuele Eigendom. De producten en/of diensten waarvoor het merk wordt gebruikt of in de toekomst zal worden gebruikt moeten worden beschreven. En er moet worden gecontroleerd of het merk aan bepaalde vereisten voldoet. Voor de inschrijving in andere landen geleden ongeveer dezelfde procedures.

Het deponeren van een merk is best ingewikkeld en kan zorgen voor veel juridische verwikkelingen en hoge kosten. Het is daarom raadzaam om als u nu al merken gebruikt of met een nieuw merk, een nieuwe bedrijfsnaam of een nieuw product de markt op wilt juridisch (voor)onderzoek te laten verrichten door een merkengemachtigde van een gespecialiseerd merkenbureau. Zo ontdekt u tijdig of een ander geen “oudere” rechten bezit op het merk dat u wilt deponeren, of er soms inbreuk wordt gemaakt op uw bestaande merk.

Om u bij deze activiteiten van dienst te kunnen zijn heeft Metaalunie vanaf 1 december 2009 een samenwerkingsovereenkomst gesloten met het Nederlandsch Octrooibureau (NOB). Het NOB is een organisatie die zich gespecialiseerd heeft in de vele vormen van het Intellectueel Eigendom waaronder het deponeren van merken. Zij beschikt over een uitgebreide afdeling merkengemachtigde die leden van de Metaalunie graag gratis telefonisch adviseren over merkenrechtelijke kwesties en waar nodig een intakegesprek met hen voeren. Mocht hier niet mee kunnen worden volstaan en is aanvullende dienstverlening nodig, dan kan het NOB dit ook voor u verzorgen en geeft zij een aanzienlijke korting op de normaal door haar gehanteerde tarieven.

Informatie
Voor meer informatie over deze dienst kunt u contact opnemen met het Nederlandsch Octrooibureau: De heer P. Simonis, e-mail simonis@nlo.nl of telefoonnummer 070 331 2588, www.nlo.nl 

Productveiligheid bij import uit Azië
Overweegt u non-food consumentenproducten te importeren uit Azië? Dan is TradeRoute Asia een hulpmiddel met aandachtspunten om veiligheidsrisico's tot een minimum te beperken. TradeRoute Asia is een initiatief van de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Het doel is dat er uitsluitend veilige producten op de markt worden gebracht en verhandeld.

Misschien interessant voor u

Blog

Blog


Bert Jaarsma
Directeur Organisatie

Begin of einde pensioendiscussie?
Lees meer.

Heeft u een vraag?

Bel ons
030 6053344

info@metaalunie.nl