U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Details
Als exporteur heeft u regelmatig met de douane te maken. Zeker als u voor het eerst exporteert, kunnen de hoeveelheid regels een tikje ontmoedigend zijn. Maar ook ervaren rotten in het vak hebben te maken met veranderingen en vernieuwingen.

De Nederlandse Douane automatiseert steeds meer procedures, wat voor u de nodige veranderingen kan opleveren. Maar ook douanes in het buitenland passen hun regels voortdurend aan.

Douanewetgeving vanaf 1 mei 2016 gewijzigd

De Europese douanewetgeving gaat veranderen. Vanaf 1 mei 2016 geldt de Union Customs Code (UCC), het douanewetboek van de Unie (DWU). Het DWU vervangt het vertrouwde Communautair Douanewetboek (CDW). Iedereen die internationaal handelt in goederen (export en import), krijgt ermee te maken.

Eenvoudig, Europees, en online
Dat is het motto waaronder Douane Nederland het DWU implementeert. Het DWU voorziet in vereenvoudigde regelingen en procedures die het bedrijfsleven moeten faciliteren bij internationale handel en zorgt voor meer Europese standaardisatie. De Douane zal op termijn volledig online met iedereen communiceren. Het uiteindelijke doel van het DWU is: 100% elektronische informatie-uitwisseling. > Meer over de wijziging douanewetgeving (belastingdienst.nl).

> Lees meer over douanezaken.

Misschien interessant voor u

Heeft u een vraag?

Bel ons
030 6053344

info@metaalunie.nl
Blog

Blog


Bert Jaarsma       
Directeur Organisatie

Avond van de
Maakindustrie

> Lees meer.