U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Details

Koninklijke Metaalunie heeft afspraken gemaakt met een drietal organisaties om haar leden extra te ondersteunen bij het zakendoen met de landen België, Duitsland, Luxemburg en het Verenigd Koninkrijk. Deze steunpunten zijn onafhankelijke organisaties die gespecialiseerd zijn in een bepaalde markt (land).

De steunpunten hebben de kennis in huis om u te helpen met uiteenlopende vragen zoals: Welke regelgeving geldt bij het uitvoeren van installatie of montage werk? Hoe vind ik een geschikte handelspartner? Is deze markt interessant genoeg voor mij? Welke voordelen zijn er voor de leden van Metaalunie?

Voordelen voor de leden van de Metaalunie:

Eerstelijns advies
Leden van Metaalunie kunnen contact opnemen met het steunpunt om zich kosteloos te laten adviseren over zakendoen in het betreffende land, en/of een specifiek thema. Bij het eerstelijns advies wordt uitgegaan van het beantwoorden van een vraag van maximaal 30 minuten).

Korting op andere diensten
Leden die door het steunpunt een op maat gesneden onderzoek willen laten verrichten met betrekking tot deze markt, of een handelscontactreis etc. wensen te laten organiseren, of van één van hun andere diensten gebruik wensen te maken, ontvangen bij het NBCC een korting van 10% op het reguliere uurtarief van het steunpunt, bij het NKVK 25% korting op het reguliere uurtarief, en bij Nedubex 20% korting op diensten (ipv het uurtarief).

Extra ondersteuning
Samen met Metaalunie organiseert het steunpunt een of meer keer per jaar een bijeenkomst over zakendoen met het betreffende land, en en veelgevraagde thema’s. U vindt deze terug in onze agenda.

Specifieke kennis en ervaring
Het steunpunt beschikt over de nodige kennis van de metaalsector en een uitgebreid archief aan relevante informatiebronnen. Verder zijn zij sinds jaren vertrouwd met het bedrijfsleven aangezien hun hoofdactiviteit is toegespitst op het actief bijstaan van ondernemers die een handelsrelatie met het betreffende land willen opbouwen of verder uitbouwen.

Momenteel heeft Metaalunie steunpunten voor België, Duitsland, Luxemburg en het Verenigd Koninkrijk:

  • Steunpunt Duitsland (Nedubex) – Regelgeving bij het uitvoeren van werk
    Stichting Nedubex is het Metaaluniesteunpunt Duitsland, voor de fiscaal- en juridische vragen die komen kijken bij het uitvoeren van werkzaamheden in Duitsland. U kunt bij Nedubex kosteloos terecht voor algemene voorlichting met betrekking tot 'Werken en ook bouwen in Duitsland'. Het gaat dan om vragen als “Aan welke juridische en fiscale zaken moet ik denken als ik ga werken in Duitsland?”. Voor meer specifieke vragen kan er gebruik gemaakt worden van de 1e-lijns helpdesk van Nedubex, waarbij vragen per telefoon of email gesteld kunnen worden. Dit betreft vragen over bijvoorbeeld normen, vergunningen, eisen en andere zaken waar men in de praktijk tegenaan loopt. > Lees meer over Nedubex
  • Steunpunt België en Luxemburg (NKVK)
    Leden van Metaalunie kunnen contact opnemen met het steunpunt Nederlandse Kamer van Koophandel voor België en Luxemburg C.V.B.A. (NKVK) om zich kosteloos te laten adviseren over zakendoen in België. Het steunpunt helpt u bij alle mogelijke vragen die u heeft over het opbouwen en uitbreiden van handelsrelaties in en met dit land. > Lees meer over steunpunt België
  • Steunpunt Verenigd Koninkrijk (NBCC)
    Leden van Metaalunie kunnen contact opnemen met het steunpunt NBCC om zich kosteloos te laten adviseren over zakendoen in het Verenigd Koninkrijk. Het steunpunt helpt u bij alle mogelijke vragen die u heeft over het opbouwen en uitbreiden van handelsrelaties in en met dit land. > Lees meer over steunpunt Verenigd Koninkrijk.

Misschien interessant voor u

Heeft u een vraag?

Bel ons
030 6053344

info@metaalunie.nl
Blog

Blog


Jos Kleiboer
Directeur Beleid

Geniet van de zomer

> Lees meer.