U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Details
Merkenbescherming (Nederlands Octrooibureau)

Is het nu echt het bekende A-merk, of is het toch stiekem het huismerk van de supermarktketen? Deze vraag heeft u zich vast wel eens gesteld. Als leverancier van een product of dienst kan het namelijk heel interessant zijn om aan te haken bij het succes van een bepaald merk.

Dit doe je bijvoorbeeld door een merk na te bootsen of een domeinnaam te gebruiken waar het merk in is verwerkt. Dit is natuurlijk niet netjes, maar als de houder van het succesvolle merk dit niet heeft gedeponeerd kan het voor hem wel eens heel nadelig uitpakken en lastig worden om hier iets tegen te doen. Tijd dus om na te denken over de bescherming van uw “dure” merk.

Hoe werkt merkenbescherming?
Om binnen de Benelux bescherming te krijgen moet een merk worden geregistreerd bij het Benelux Bureau voor de Intellectuele Eigendom. De producten en/of diensten waarvoor het merk wordt gebruikt of in de toekomst zal worden gebruikt moeten worden beschreven. En er moet worden gecontroleerd of het merk aan bepaalde vereisten voldoet. Voor de inschrijving in andere landen geleden ongeveer dezelfde procedures.

Het deponeren van een merk is best ingewikkeld en kan zorgen voor veel juridische verwikkelingen en hoge kosten. Het is daarom raadzaam om als u nu al merken gebruikt of met een nieuw merk, een nieuwe bedrijfsnaam of een nieuw product de markt op wilt juridisch (voor)onderzoek te laten verrichten door een merkengemachtigde van een gespecialiseerd merkenbureau. Zo ontdekt u tijdig of een ander geen “oudere” rechten bezit op het merk dat u wilt deponeren, of er soms inbreuk wordt gemaakt op uw bestaande merk.

Samenwerkingsovereenkomst met het Nederlandsch Octrooibureau
Om u bij deze activiteiten van dienst te kunnen zijn heeft Metaalunie een samenwerkingsovereenkomst gesloten met het Nederlandsch Octrooibureau (NLO). Het NLO is een organisatie die zich gespecialiseerd heeft in de vele vormen van Intellectuele Eigendom waaronder het deponeren van merken. Zij beschikt over een uitgebreide afdeling merkengemachtigde die leden van de Metaalunie graag gratis telefonisch adviseren over merkenrechtelijke kwesties en waar nodig een intakegesprek met hen voeren. Mocht hier niet mee kunnen worden volstaan en is aanvullende dienstverlening nodig, dan kan het NLO dit ook voor u verzorgen en geeft zij een aanzienlijke korting op de normaal door haar gehanteerde tarieven.

Informatie
Voor meer informatie over deze dienst kunt u contact opnemen met het Nederlandsch Octrooibureau: De heer P. Simonis, e-mail simonis@nlo.nl of telefoonnummer 070 331 2588.

> Bekijk de website van het Octrooibureau.
Blog

Blog

Jos Kleiboer / Directie      

Politieke aard-
verschuiving

Lees meer.

Heeft u een vraag?

Bel ons
030 6053344

info@metaalunie.nl