U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Details
Mvo-monitor nu ook beschikbaar voor VWN-leden
Ondernemers in de wapeningsbranche krijgen steeds vaker de vraag of zij maatschappelijk ondernemen en of zij dat kunnen aantonen. Om op die vraag een passend antwoord te kunnen geven, heeft de Vereniging Wapeningsstaal Nederland (VWN) besloten de door Koninklijke Metaalunie ontwikkelde digitale mvo-monitor aan haar leden beschikbaar te stellen. Volgens VWN sluit de monitor namelijk prima aan bij de activiteiten van de aangesloten bedrijven.

“De monitor is geschikt voor alle bedrijven, van klein tot groot”, zegt Hein de Bruin namens VWN. “Het is niet een eenmalige vragenlijst, maar een werkinstrument: voor de komende jaren kunnen onze leden hun mvo-ambitie invullen en daarover rapporteren aan hun klanten. In sommige gevallen willen klanten een schriftelijk bewijs dat het ‘duurzaamheidsniveau’ ook werkelijk aanwezig is. In opdracht van Metaalunie heeft de Stichting Keurmerk Branches daarvoor een eenvoudig en onafhankelijk systeem voor certificering uitgewerkt. Leden kunnen daarbij kiezen uit een certificaat van de VWN of Koninklijke Metaalunie.”

De monitor sluit overigens ook nauw aan bij de zogenaamde NEN-zelfverklaring. “Maar ook bewijs binnen de CO2- en MVO-prestatieladder behoort tot de mogelijkheden”, vult Gerard Wyfker, beleidssecretaris Milieu en Energie van Metaalunie aan. “Vanaf heden hebben VWN-leden een praktisch middel in handen om te helpen hun mvo-ambitie te realiseren, hun ‘duurzaamheidsniveau’ vast te stellen en de stakeholders daarover te informeren.”

> Ga naar de mvo-monitor voor de VWN-leden.

> Lees meer weten over de digitale mvo-monitor van Koninklijke Metaalunie.

 

Misschien interessant voor u

Heeft u een vraag?

Bel ons
030 6053344

info@metaalunie.nl
Blog

Blog


Jos Kleiboer
Directeur Beleid

Samen in Europa
> Lees meer.