U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Details

Bij het afscheid van Michaël van Straalen als voorzitter van Koninklijke Metaalunie is hij benoemd tot erevoorzitter van de vereniging. Uit handen van de nieuwe voorzitter Fried Kaanen ontving hij deze onderscheiding als dank voor acht jaar voorzitterschap. Van Straalen nam officieel afscheid als voorzitter tijdens het Metaalunie New Business Event dat plaatsvond in Bunnik. Tijdens die gelegenheid werd ook de winnaar van de Metaalunie New Business Award bekend gemaakt: Aldowa BV uit Rotterdam won de jaarlijkse beloning voor het MKB-metaalbedrijf dat excelleert.

Met Van Straalen heeft Metaalunie de afgelopen jaren een aansprekende voorzitter gehad. Als boegbeeld en belangenbehartiger in Den Haag heeft hij het MKB-metaal uitstekend vertegenwoordigd. Ook in de Federatie Werkgeversorganisaties Techniek (FWT) zijn in samenwerking met collega brancheorganisaties de afgelopen jaren belangrijke stappen gezet in de richting van samenwerking op cao en pensioengebied in de sector. Daarmee is een belangrijke vernieuwing ingezet. Door zijn benoeming tot voorzitter van MKB-Nederland komt na acht jaar, iets eerder dan gepland, een einde aan zijn voorzittersperiode.

Als voorzitter van Koninklijke MKB-Nederland blijft hij staan voor de belangen van het mkb in de volle breedte. Metaalunie kijkt uit naar de voortzetting van de samenwerking met hem als voorman van het mkb.
Bij zijn afscheid pleitte Van Straalen om vooral te samenwerken. “Ik geloof oprecht in samenwerken, elkaar te vertrouwen en open te zijn. Je krijgt er veel voor terug.” Van Straalen omschreef de kracht van Metaalunie als ‘de enorme diversiteit aan bedrijven en branches’.

Fotobijschrift: Uit handen van de nieuwe voorzitter Fried Kaanen (links) ontving Michaël van Straalen de onderscheiding behorend bij het Metaalunie erevoorzitterschap.
(foto: Sander van der Torren) 

Misschien interessant voor u

Heeft u een vraag?

Bel ons
030 6053344

info@metaalunie.nl
Blog

Blog


Jos Kleiboer
Directeur Beleid

Samen in Europa
> Lees meer.